Fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter

I dag havde jeg inviteret gæster, og de skulle udsættes for fyldte peberfrugter! Det var faktisk en lidt hurtig løsning, da jeg to timer før gæsternes ankomst kom jeg i tanke om, at den ene af dem var allergisk over for mælkeprodukter – og at der indgik mornaysauce i min oprindelige madplan! Tre sekunders panik – hvorefter jeg skyndte mig ind på www.opskrifter.dk for at tjekke, om ikke jeg kunne bruge ingredienserne i en anden opskrift – uden at skulle haste af sted til supermarkedet for at købe ind. Jeg nåede dog ikke at kigge så meget derinde, inden jeg kom i tanke om, at jeg faktisk havde en brugbar opskrift på liggende – sjovt nok fra samme hjemmeside. Det blev derfor til fyldte peberfrugter med lidt forskelligt tilbehør.

Fyldte peberfrugter

4 personerfyldte peberfrugter, champignons, hakket oksekød, tomater, chili, peberfrugt, oksekød, rasp

4 peberfrugter i ca. samme størrelse
150 g champignoner
½ tsk chili
400 g hakket magert oksekød
2 spsk rasp
4 tsk olie
1 dåse hakkede tomater
1 dl vand
2 tsk salt
½ tsk peber

Peberfrugterne tømmes for frø og skillevæg. De skæres på langs. Snit champignonerne groft, finhak chilien og rør det sammen med kød, salt og peber til fars. Fyld farsen i peberfrugterne. Drys med rasp og dryp med olie. De hakkede tomater blandes med vand og fordeles i et ovnfast fad. Kom peberfrugterne oveni, og stil fadet nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 35-40 minutter.

Noter: Jeg brugte 1 tsk knust chili og 1 tsk paprika i kødfarsen. En anden gang vil jeg nok tilsætte endnu flere krydderier. Olien udelod jeg, og så dryssede jeg lidt revet ost ovenpå peberfrugten for at lukke hullet.

Tilbehøret til de fyldte peberfrugter var i denne omgang ris, tzatziki, små stykker rugbrød med rødbeder og salat (af romaine salat, agurkestykker og feta vendt i 1 tsk grøn pesto og 1 tsk hvid balsamico-eddike).

Note: Der var riiiigeligt med mad, og en anden gang vil jeg nok sørge for at få fat i nogle mindre peberfrugter, men opskriften på de fyldte peberfrugter kan bestemt anbefales. Meget let at lave.2 thoughts on “Fyldte peberfrugter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *