Flagermuskager
Så er der flagermuskager i anledning af Halloween! Ja, vanen tro blev jeg nødt til at bage nogle Halloween-småkager, og hvis jeg ikke er alt for søvnig i morgen tidlig, så tager jeg dem med til kollegerne. De skal jo også vide, at det er Halloween …
Jeg tog udgangspunkt i min opskrift på spøgelses-småkager men udskiftede citronskal med kakaopulver samt skruede op for lakridspulveret. Jeg overvejede at putte sort farve i dejen men besluttede, at jeg hellere ville have en mørkebrun som bundfarve og så pynte med sort glasur. Hvis du synes, at det bliver lige lovlig megen glasur, så kan du nøjes med blot at tegne et oprids af kanten – se foto nederst i indlægget.
Flagermuskager
28-30 flagermuskager
100 g blødt smør
1 dl lyst rørsukker
1 æg
ca. 4 dl hvedemel
1 spsk kakaopulver
lidt fondantfarve – enten mørkebrun eller sort
1½ tsk lakridspulver – jeg bruger den fra Johan Bülow
lidt salt
Pynt:
½ pakke flormelis (eller mindre)
½-1 tsk blødt smør
lidt vand
Rør smør og sukker sammen og tilsæt så æg, fondantfarve, kakaopulver, lakridspulver og salt. Rør melet i lidt ad gangen og form det til en kugle. Dæk den med film og læg den i køleskabet i ca. 1½ time.
Ælt dejen lidt på et meldrysset bord og rul dejen ud. Udstik figurer af dejen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 180 grader i ca. 12 minutter, indtil overfladen er fast.
Lad dine flagermuskager afkøle helt, inden du pynter dem.
Rør en meget kompakt og sej glasur af flormelis, lidt smør samt lidt vand og brug det til at tegne kanten rundt langs flagermusene med en lille sprøjtepose. Bland derefter en glasur, der er lidt mere letflydende (ikke meget – den skal stadig kunne stivne rimelig let) og brug enten en sprøjtepose eller en teske til forsigtigt at fylde flagermusene ud med glasur. Du kan vælge at tegne videre på dem med en anden farve og for eksempel tegne øjne eller spidse hjørnetænder, men jeg syntes ikke, at der var plads på de små flagermusehoveder.
Note: Dette er en dejlig sprød småkage, og så ser det jo (u)hyggeligt ud med flagermus! De har en mild smag af lakrids. Når glasuren er hærdet, kan du opbevare kagerne i en kagedåse, så de ikke bliver bløde.