King Ranch Casserole – texansk lasagne

King Ranch Casserole – texansk lasagne

Det er ret svært at give slip på det texanske benspænd, men nu er jeg faktisk nået til den sidste ret, jeg nåede at lave i august måned. Det har været en forrygende måned, og jeg er bestemt ikke færdig med det texanske køkken – det vender jeg tilbage til på et senere tidspunkt.

King Ranch Casserole er en ret, der stammer fra det sydlige Texas, og det er ret tydeligt, at den er inspireret af det mexicanske køkken, selvom retten dog er ret mild (det kan du selvfølgelig selv ændre på ved at smide mere chili i). Jeg skelede til en opskrift på King Ranch Casserole fra ‘Texas Favorites’, men undlod selleri og poblano chilier samt skar ned på mængden af ost. Jeg brugte i stedet tørret ancho chili og arbol chili, som jeg er ret glad for.

King Ranch Casserole

4 personer

4 kyllingeoverlår
5-6 dl hønsebouillon
4 spsk smør
3 spsk hvedemel
et stort løg, hakket
4 fed hvidløg, finthakkede
2 snackpebre
1 spsk ancho chili
½ spsk arbol chili
3 tomater, skåret i tern
2-3 hvedetortillas – helst hjemmelavede
200-250 friskrevet cheddar
salt og peber

Hæld bouillonen i en gryde og bring det i kog. Put kyllingeoverlårene i gryden og lad det koge i ca. 20 minutter. Tag kyllingestykkerne op og gem bouillonen. Fjern skind og fedt fra kyllingestykkerne og træk kyllingekødet af benene. Skær kyllingekødet i mundrette stykker og stil det til side.

Smelt tre spsk smør på en pande og rør melet i – gerne med et fladt piskeris. Bliv ved med et piske, indtil blandingen begynder at blive gylden. Tag panden af varmen og lad blandingen køle af. Rør det derefter i hønsebouillonen og bring atter gryden med bouillon i kog. Når saucen begynder at tykne, tager du atter gryden af varmen.

Find en pande frem og smelt en spsk smør på den. Svits løg, hvidløg, ancho chili, arbol chili og snackpebre på panden. Når de er møre, hælder du dem i gryden med sauce sammen med tomater. Rør godt rundt og smag til med salt og peber.

Smør et lille fad med rapsolie og flå derefter tortillaerne i mindre stykker – på størrelse med tortillachips. Nu skal King Ranch Casserole samles. Læg tortillastykkerne så de danner et lag på bunden af fadet og hæld derefter en tredjedel af saucen ud over. Fordel en tredjedel af kyllingekødet ud over saucen og top det med en tredjedel af den revne ost. Fortsæt med at lægge disse lag (ligesom du ville lægge en lasagne sammen) og sørg for, at det sidste lag, du lægger, er revet ost.

Stil fadet i ovnen og lad din King Ranch Casserole bage i 30 minutter ved 175 grader.

Note: King Ranch Casserole er en skøn ret – ren comfort food! Jeg kan varmt anbefale at bruge hjemmelavede tortillas til retten, for de suger en del af saucen og bliver dejlig saftige. Kan du lide lasagne, vil jeg vove at påstå, at du også kan lide denne ret – men om texanerne selv opfatter denne ret som en funky udgave af lasagne, skal jeg ikke kunne sige.

Gemalen og jeg delte en øl til vores King Ranch Casserole – selvfølgelig igen en amerikansk øl. Det var denne Extra Pale Ale med tydelig smag af mandariner – en virkelig anderledes øl og alt for meget pale ale-stil til mig (ja, faktisk også til gemalen, som ellers er ret glad for pale ale).

King Ranch Casserole, texansk lasagne, lasagne, kylling, tortillas, peberfrugt, løg, chili, hønsebouillon, bouillon, smør, hvidløg, ancho chili, arbol chili, tomater, cheddar, ost


2 thoughts on “King Ranch Casserole – texansk lasagne”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *