Kyllingefilet med pebersauce samt squash- og kartoffelskiver

Kyllingefilet med pebersauce samt squash- og kartoffelskiver

Kyllingefilet er heldigvis hurtig at tilberede, og det fik jeg brug for i dag. Gemalen havde nemlig et arrangement med arbejdskollegerne i dag, men han overraskede ved at meddele, at han nåede hjem til aftensmad, inden han skulle af sted igen. Jeg havde ikke de vilde planer for aftensmaden, men jeg benyttede straks muligheden for at få brugt et par ting i køleskabet samt afprøve et af de utallige opskriftslink, jeg efterhånden har samlet mig. Valget faldt på en ret, som NYBH har blogget om tidligere.

Kyllingefilet med pebersauce samt squash- og kartoffelskiver

2 personer

2  x kyllingefilet
3 store kartofler
1 squash
salt og peber
olie
2 dl grønsagsbouillon
1 dl creme fraiche 38 %
50 g madagaskarpeber (grønne, syltede peberkorn på dåse)
evt. lidt kulør og majsstivelse til jævning

Skrub kartoflerne godt og skær dem i ½ cm. tykke skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl dem på begge sider med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt i en 210 grader varm ovn i 20-25 minutter. Skær squash i 1 cm. tykke skiver, pensl med olivenolie, krydr med salt og friskkværnet peber og læg dem på sammen med kartoflerne i de sidste 10 minutter.

Varm olie på en pande, læg kyllingefileterne på og gennemsteg dem ved middelvarme. Tag dem af panden og hæld bouillon på panden. Kom afdryppede madagaskarpeber og creme fraiche ved, pisk igennem og lad det koge igennem. Smag til med salt og peber. Kom evt. lidt kulør i, ligesom saucen kan jævnes lidt, hvis du har lyst. Anret kartoffel- og squashskiver på tallerkner. Læg en kyllingefilet på toppen og hæld lidt sauce over. Server straks.

Note: Let og hurtig aftensmad! Jeg fandt ud af, at jeg ikke er helt fan af madagaskarpeber, men retten var sammenlagt ganske god. Jeg havde ikke creme fraiche 38%, så jeg brugte 9% – og saucen skilte derfor også en smule.



8 thoughts on “Kyllingefilet med pebersauce samt squash- og kartoffelskiver”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *