Zwiebelkuchen – løgtærte

Zwiebelkuchen – løgtærte

Jeg er blevet anbefalet at prøve zwiebelkuchen i forbindelse med mit tyske benspænd, så selvfølgelig skulle der sådan en løgtærte på bordet! Det er en simpel og mættende ret. Den egner sig fortrinligt til madpakken eller skovturen, og du kan selvfølgelig sagtens tilføje flere krydderier, hvis du vil have en kraftigere smag.

Jeg har brugt bacon til tærten, men du kan også sagtens bruge skinke – eller evt. helt udelade det, hvis du vil have en vegetarversion. Tærten er løseligt baseret på en opskrift, jeg så hos Gute Kueche.

Zwiebelkuchen – løgtærte

5-6 personer

Dej:
25 g gær
2½ dl håndvarmt vand
5½-6 dl hvedemel
1 tsk salt

Fyld:
500 g løg
smør til stegning
300 g creme fraiche
200 g bacon eller flæsk, skåret i mindre tern
200 g revet ost
salt og peber

Rør gæren ud i vandet. Rør derefter salt og halvdelen af melet i og bliv ved med at røre, indtil alt melet er hældt i. Ælt dejen godt og lad den hæve under et fugtigt viskestykke i en times tid.

Mens dejen hæver, piller du løgene og skærer dem i tynde skiver. Steg dem i smør ved mediumvarme, indtil de bliver bløde. Hæld dem over i en skål. Steg derefter baconen. Rør løg, creme fraiche, bacon samt salt og peber sammen.

Vip dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud, så den passer til et ildfast fad. Fold den ud i fadet og fordel fyldet ovenpå. Drys osten over.

Bag løgtærten ved 200 grader i ca. 30 minutter, indtil den er gylden, og kanten lyder hul, når man banker på den.

Servér din zwiebelkuchen sammen med en grøn salat.

Note: Dejen i denne tærte er rimelig luftig, så selvom zwiebelkuchen ser bastant ud – også på grund af fyldet – så føles den ikke så voldsom. En ganske glimrende madtærte.2 thoughts on “Zwiebelkuchen – løgtærte”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *