Tomatchutney

Tomatchutney

Det er ved at være slut med de friske tomater, men jeg kan lige nå at lave en portion tomatchutney, inden jeg lukker helt ned for sommergrøntsagerne. Jeg har nemlig en opskrift liggende fra et gammelt blogindlæg fra Madames Huskeblog, og nu måtte det være på tide, at jeg afprøvede den.

Jeg valgte dog at skrue lidt op og ned for nogle af ingredienserne, undlod hvidløg og brugte chili i stedet for cayennepeber. Resultatet blev en sød, syrlig og krydret tomatchutney, som jeg bruge i sandwiches den næste uges tid.

Tomatchutney

1 mellemstort glas

250 g friske tomater – gerne cherry- eller cocktailtomater
½ løg, finthakket
1 tsk mild eller mediumstærk chiliflager
1 tsk spidskommen
½ dl hvidvinseddike
0,75 dl rørsukker
lidt salt

Skær tomaterne i stykker og hæld dem i en kasserolle sammen med de øvrige ingredienser – undtagen saltet. Lad det simre ved lav varme under låg i ca. 2½ time. Tag kasserollen af komfuret og smag din tomatchutney til med salt.

Note: Chutneyen har en dejlig sødme og syrlighed på samme tid. Du kan som sagt bruge den i sandwiches, men du kan også bruge din tomatchutney som tilbehør til varme retter såsom kalv eller kylling.



2 thoughts on “Tomatchutney”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.