Fransk gulerodsret

Fransk gulerodsret

Jeg ville lave konfiterede andelår den anden dag, og her serverede jeg en fransk gulerodsret som tilbehør! Godt nok serverer man tit stegte kartofler til konfiteret and, meeen jeg trængte til noget knapt så tungt, så det blev til disse gulerødder samt kogte grønne bønner.

Denne gulerodsret laves oprindeligt med creme fraiche, men kogebogen ‘Fransk simremad’ foreslog også en version, hvor man undlader creme fraichen. Den hoppede jeg med på, men justerede nogle af målene i forhold til kogebogens anvisninger.

Fransk gulerodsret

2-3 personer

300 g gulerødder
20 g smør
2 dl vand
lidt salt og peber
lidt muskatnød
1 tsk rørsukker
1-2 tsk citronsaft
1 spsk friskhakket purløg

Skræl gulerødderne og skær dem i ca. ½ cm tykke skiver. Smelt smør i en bredbundet gryde og hæld vand, salt, peber og muskatnød i. Tilsæt gulerødderne og lad dem simre under låg i ca. 10 minutter. Tag låget af og lad væden koge ind i løbet af nogle minutter. Tilsæt citronsaft og sukker og rør godt rundt. Drys purløg over og servér din gulerodsret med det samme.

Note: Mmm! Enkel og god gulerodsret, som egner sig fortrinlig som tilbehør til kødretter. Det er vigtigt ikke at koge gulerødderne, så de bliver meget bløde. De skal helst have lidt spændstighed, så der er noget at tygge på.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *