Toast Skagen – Skagenröra
Vidste du, at svenskerne har en forret, der hedder Toast Skagen? Jeg studsede over det for nogle år siden, da jeg stødte på den første gang, for det var da lidt pudsigt, at de havde opkaldt en ret efter en dansk by. Men den skulle naturligvis med i mit svensk mad-benspænd denne måned.
Toast Skagen i bund og grund et stykke ristet hvedebrød toppet med en rejesalat lavet på mayonnaise. Jeg har dog også set varianter, hvor noget af mayoen er erstattet med creme fraiche, og det tiltalte mig, for så ville smagen være knapt så fed. Det er ikke et krav at udstikke brødet i forskellige former, men jeg syntes, det var lidt festligere.
Toast Skagen
forret til fire personer
4 skiver hvedebrød
smør til stegning
250 g små rejer
0,75 dl creme fraiche 18%
½ dl mayonnaise
ca. 1 dl frisk dild, hakket
1 spsk citronsaft
salt og peber
Pynt:
fiskerogn
ekstra dild
Tag hvedebrødskiverne og brug enten en rund udstikker eller et glas til at udstikke fire runde brødskiver. Smelt smør på en pande og steg brødskiverne på den ene side, indtil de er gyldne. Læg dem på fire små tallerkner.
Rør creme fraiche, mayonnaise, dild og citronsaft sammen og vend rejerne i det. Smag til med salt og peber.
Fordel rejesalaten over brødskiverne og pynt med rogn og dild. Servér med det samme – gerne med et glas kølig hvidvin til.
Det er et sjovt navn til en svensk ret 🙂 Hvor er den dekorativ, og det er en flot tallerken, du har! Jeg glæder mig til inspiration til flere svenske retter 🙂
Ja, det er pudsigt – men skønt smager den 🙂