Syltet butternut squash

Syltet butternut squash

Som jeg nævnte for nylig medbragte jeg en del hjemmelavede julegaver, da vi fejrede juleaften sammen med svigerfamilien. En af gaverne var glas med syltet butternut squash, som jeg fandt inspirationen til i ‘Spis Bedre nr. 12/2011’. Her skruede jeg lidt op for krydderierne samt brugte en æblecidereddike i stedet for rødvinseddike samt en almindelige rapsolie i stedet for rapskimolie.

Syltet butternut squash

1 stort butternut squash
1 stort løg skåret i tern
5 cm frisk ingefær skåret i bittesmå tern
3 spsk rapsolie
1 spsk sennepsfrø
1 spsk tørrede chiliflager
1½ tsk gurkemeje
2 dl rørsukker
1 dl æblecidereddike

Skær squashen over og skrab kernerne ud. Skræl hver halvdel og skær derefter squashen ud i tern på ca. 1-2 cm på hvert led. Kog dem i 4-5 minutter i letsaltet vand og lad dem dryppe af i en si. Svits løg, ingefær, chili, gurkemeje og sennepsfrø i olien i 4-5 minutter, og tilsæt så squashtern, rørsukker og æblecidereddike. Lad det simre i ca. 5 minutter og hæld det derefter på glas.

Note: Syltet butternut squash kan bruges som tilbehør til vinterretterne – mere om dette i mit næste blogindlæg – hvor det syltede butternut squash giver et godt og kraftigt spark til smagen med chilien, eddiken og ingefæren som de vigtigste smagsgivere. Jeg vil i øvrigt anbefale at putte lidt vand og evt. lidt mere sukker i gryden, da der ikke var så meget væde tilbage, da jeg skulle putte retten på glas. Jeg gætter på, at syltet butternut squash kan holde ca. en uge på køl.8 thoughts on “Syltet butternut squash”

 • Det lyder spændende med syltet butternut squash – jeg går ud fra, det er en særlig form for squash? Og din Summerbird flødebolle er da noget af det lækreste, jeg længe har set 🙂

  • Nærmere et græskar – den har en mere solid skal end hokkaido græskar og bruges mest i det søde køkken, så derfor fandt jeg det ekstra interessant at sylte det.

 • Flødebolledronningen – det er mig!
  Eller ihvertfald når det drejer sig om at spise dem.
  Shit, det er snart 1. januar, men kan liiiige nå at hapse lidt lækkert fra chokoladepusheren inden slankekuren begynder…

  • Hov hov unge dame – de feder også inden den 1. januar! 😀

   Ps. Prøv dem fra Irma – de er søreme nice 🙂

  • Den var ret lækker – men også noget af et måltid. Tror gemalen og jeg deler en, hvis vi køber en af deres specialflødeboller en anden gang 🙂

 • det ser lækkert ud din “chutney”. Jeg har et par gange haft sådan en fætter i kassen fra Aarstiderne og endt med at smide den væk!!! Fy fy skamme mig!
  MUMS meget MUMS til den juleflødebolle …… godt man er så forspist oven på julen at jeg klarer at se på den selv om klokken er 1 om natten og det er her, jeg plejer at blive sulten når jeg lander hos dig:-)
  KH Marianne

  • !!!!
   Men den kan også bruges i kage! :O
   Du må huske denne opskrift, næste gang du støder på et eksemplar – eller evt. den græskartærte-opskrift, som jeg også har liggende her på bloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *