Sprøde ruller med flødeskum

Sprøde ruller med flødeskum

Disse sprøde ruller med flødeskum er en skøn dessertsnack, men de kræver dog lidt fingerfærdighed. Så – lav dem kun, når du har god tid og tålmodighed. Til gengæld får du en skøn lille servering, som er en perfekt afslutning på måltidet – eller som en hyggelig snack til eftermiddagsteen eller -kaffen.

Jeg faldt faktisk over dem, da jeg havde mit new zealandske benspænd, men der nåede jeg ikke at lave dem. Nu fik jeg så en god anledning, da gemalen havde fødselsdag sidste weekend.

Jeg kiggede på en opskrift på de sprøde ruller med flødeskum hos Bonni Bakery og lavede derefter en række justeringer. I den oprindelige opskrift bliver der blandt andet brugt ingefær i dejen samt alkohol i flødeskummet, men det undlod jeg. Til gengæld tilføjede jeg lidt vaniljesukker til skummet, så det havde en sød og samtidig diskret smag.

Sprøde ruller med flødeskum

18-20 stk.

60 g smør
60 g rørsukker
60 g mørk sirup
1 dl hvedemel
Et knips salt

Fyld:
2 dl fløde
½-1 tsk vaniljesukker

Pynt:
50 g mørk chokolade

Put smør, sukker og sirup i en gryde og varm det langsomt op. Når sukkeret er opløst, tager du gryden af komfuret og lader det stå et minuts tid, inden du rører hvedemel og salt i. Imens tænder du ovnen og sætter den på 180 grader.

Jeg foreslår, at du har to bageplader i gang, så du hele tiden har en i ovnen og en, hvor du er i gang med at folde rørene. Læg derfor bagepapir på to bageplader og placér en tsk sukkerdej i hvert hjørne af hver plade. Sørg for at glatte dejen ud med det samme, så det ligner en småkage. Bag den første plade med fire småkager i 8-10 grader, indtil de er meget gyldne.

Tag dem ud af ovnen og sæt næste plade ind. Lad småkagerne køle af i 30 sekunder, inden tager en træske og forsigtigt – meget forsigtigt – folder dejen omkring træskaftet. 

Og det er så her, du skal være ultraforsigtig, for du brænder let fingerspidserne, men skal også arbejde hurtigt. Og være nænsom, for den bløde småkage er lidt skrøbelig. Du kan evt. tage tynde gummihandsker på inden, så du mindsker risikoen for at brænde dig.

Men altså – du folder forsigtigt dejen omkring træskaftet og trykker det let sammen i 30-60 sekunder, indtil dejen køler så meget af, at det holder formen. Læg eventuelt røret med samlingen nedad, når du lægger den på et fad. Fortsæt til næste bløde småkage og fold den på samme måde.

Fortsæt til alle de sprøde ruller er foldet og kølet af.

Nu smelter du forsigtigt chokoladen. Dyp eller smør kanten af hvert rør i chokoladen og lad den stivne.

Pisk fløden til skum og slut af med at røre vaniljesukker i. Put flødeskummet i en sprøjte og fyld hvert rør. Servér dem med det samme, mens de stadig er sprøde (flødeskummet gør, at de relativt hurtigt bliver bløde på midten).

Du kan dog sagtens bage og folde rullerne i god tid inden, at de skal serveres. Så skal du blot fylde dem med flødeskum lige inden servering.

Note: Disse ruller med flødeskum er en lækker lille snack, som du let kan variere. Prøv at blande lidt spiritus eller knuste tørrede hindbær i skummet. Eller fyld rørene med nougatcreme eller chokoladecreme.

Vær desuden opmærksom på, at i takt med, at dejen køler af i gryden, så bliver den sværere at arbejde med. Jeg foreslår derfor, at du laver én portion og først går i gang med en ny portion, når du har færdiggjort den første. Ellers risikerer du, at dejen bliver for svær at arbejde med (du kan godt genopvarme den forsigtigt, men jeg oplevede, at konsistensen blev lidt mere grynet i det).  



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *