Cheesecake-ostekugler

Cheesecake-ostekugler

Jeg faldt over en opskrift på cheesecake-ostekugler fra Spis Bedre i mit lager af opskrift-udklip, og dem måtte jeg selvfølgelig lave. I den oprindelige opskrift bruges der Digestive-kiks, men jeg syntes, det ville være mere spændende med Bastogne-kiks, der har mere smag.

Du kan servere marmelade til, men jeg synes egentlig, at kiksene giver nok smag til de bløde ostekugler.

Cheesecake-ostekugler

ca. 16 stk.

125 g blød gedeost
125 g mascarpone
½ tsk vaniljesukker
1 stor spsk flormelis
5-6 Bastogne-kiks – som du kan bage selv

Rør gedeost, mascarpone, flormelis og vanilje sammen i en skål. Put kiksene i en frostpose og knus dem til fint pulver. Form forsigtigt ostemassen til kugler (sæt evt. skålen i fryseren i 15-30 minutter, så ostemassen bliver hårdere og lettere at arbejde med). Rul ostekuglerne i kiksepulveret og sæt dine cheesecake-ostekugler i køleskabet i et par timer, inden de serveres.

Får du ikke spist dem alle samme dag, så kan de heldigvis holde sig flere dage i køleskabet. Kikselaget bliver dog lidt blødere.

Note: Smagfulde, bløde ostekugler der suppleres fint af de krydrede kiks. Mmm!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *