Cheesecake-ostekugler
Jeg faldt over en opskrift på cheesecake-ostekugler fra Spis Bedre i mit lager af opskrift-udklip, og dem måtte jeg selvfølgelig lave. I den oprindelige opskrift bruges der Digestive-kiks, men jeg syntes, det ville være mere spændende med Bastogne-kiks, der har mere smag.
Du kan servere marmelade til, men jeg synes egentlig, at kiksene giver nok smag til de bløde ostekugler.
Cheesecake-ostekugler
ca. 16 stk.
125 g blød gedeost
125 g mascarpone
½ tsk vaniljesukker
1 stor spsk flormelis
5-6 Bastogne-kiks – som du kan bage selv
Rør gedeost, mascarpone, flormelis og vanilje sammen i en skål. Put kiksene i en frostpose og knus dem til fint pulver. Form forsigtigt ostemassen til kugler (sæt evt. skålen i fryseren i 15-30 minutter, så ostemassen bliver hårdere og lettere at arbejde med). Rul ostekuglerne i kiksepulveret og sæt dine cheesecake-ostekugler i køleskabet i et par timer, inden de serveres.
Får du ikke spist dem alle samme dag, så kan de heldigvis holde sig flere dage i køleskabet. Kikselaget bliver dog lidt blødere.
Note: Smagfulde, bløde ostekugler der suppleres fint af de krydrede kiks. Mmm!
De lyder fantastisk. Jeg er i Brussels ca. to gange om året og har altid et par dobbelt pakker bastonge kiks med hjem.
Jeg bruger dem også sommen med philidelphia ost til trøfler, som overtrækkes med Hvid chokolade 😛
Uha, det lyder altså også godt <3
Det lyder som en fantastisk lille cheesecake-hapser! Den må prøves!
Den var faktisk så populær, at gemalen har bestilt den i flere varianter til sin fødselsdag 😀