Friteret risengrød
Hvis du tror, at du kun kan bruge risengrødsrester til klatkager, så er det fordi, du ikke har prøvet friteret risengrød! Eller måske jeg burde kalde det friterede risengrødskugler, for det er lige præcis, hvad jeg har eksperimenteret med. Lyder det skørt? Det er muligt – men det smager fremragende!
Du skal bruge en rest risengrød og nogle Amarena-kirsebær (andre syltede kirsebær kan til nøds bruges, men du bør klart gå efter Amarena-kirsebær, for dem er der mest smag og sødme i). Derudover skal du bruge æg, rasp, flormelis samt rapsolie til at fritere i.
Friteret risengrød – friterede risengrødskugler
ca. 10 stk.
ca. 300 g kold risengrød
10 Amarena-kirsebær fra glas
2 spsk flormelis
lidt vaniljesukker
Derudover:
1 æg, pisket
ca. 2 dl rasp
½ l rapsolie
Rør risengrøden sammen med flormelis og vaniljesukker. Del den op i 10 kugler. Tag en af dem, tryk en fordybning i midten og læg et kirsebær der. Fold risengrøden omkring kirsebærret og rul det let mellem hænderne, så det bliver en kugle. Gør det samme med de øvrige riskugler.
Hæld olien i en smal kasserolle og varm det. Olien er klar, når du kan stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik i olien, og det bobler omkring den. Vend to riskugler først i æg og derefter i rasp, inden du forsigtigt lægger dem ned i olien. Lad dem stege, indtil de er gyldne, og læg dem så på et par stykker køkkenrulle. Brug samme fremgangsmåde til de øvrige risengrødskugler.
Friteret risengrød serveres varm – gerne med lidt kirsebærsauce og/eller flormelis til.
Note: Det her er et sjovt koncept, jeg helt sikkert må lave igen til næste år. De faldt i hvert fald i god jord hos gemalen, og det er jo vigtigt 🙂
Vær opmærksom på, at risengrødskuglerne er ret mættende, så to styks vil som regel være passende til de fleste.