Silviakaka – svensk kokoskage

Silviakaka – svensk kokoskage

Silviakaka er en enkel og sød svensk kage med glasur og kokos. Jeg har desværre ikke kunnet finde frem til, hvor den har sit navn fra, for den er åbenbart ikke opkaldt efter den svenske dronning, som jeg først troede, den havde fået sit navn fra. Men ikke desto mindre er det en dejlig kage, og så er den meget let at lave.

Kagen er i øvrigt den sidste kage, jeg når i forbindelse med mit svenske benspænd, for i slutningen af denne uge er det tid til at præsentere næste måneds benspænd.

Jeg kiggede på en opskrift fra Allt om Mat men justerede lidt på cremens indhold.

Silviakaka

3-4 personer

1 æg
1 dl rørsukker
1 tsk bagepulver
1 dl hvedemel
½ dl vand
rapsolie til at smøre fad med

Glasur:
50 g smør
½ dl rørsukker
½ tsk vaniljepulver
1 æggeblomme
½ tsk friskrevet skal fra øko-citron
½ dl kokosmel

Sæt ovnen til 175 grader. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Tilsæt bagepulver og mel og pisk det sammen. Tilsæt vandet lidt efter lidt. Smør et lille ildfast fad (ca. 8 x 18 cm) med lidt rapsolie og hæld dejen i. Bag kagen i ca. en halv time.

Lad kagen køle af. Den trækker sig lidt sammen, så når den er håndvarm, kan du forsigtigt lirke den ud af formen og lægge den på et fad.

Smelt smør i en gryde sammen rørsukker og vanilje. Lad det nå kogepunktet, så sukkeret smelter og tag så kasserollen af komfuret. Pisk æggeblommen og citronskallen i og fordel glasueren over din silviakaka. Drys kokos på.

Servér din silviakaka sammen med et glas æblemost eller frisk cider.

Note: Silviakaka er en sød og saftig kage med en skøn kokossmag. Jeg gav den et ekstra pift i form af lidt citronskal, som går godt med den søde dej og kokosmelet.



2 thoughts on “Silviakaka – svensk kokoskage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.