Pandekager med bananskiver

bananpandekager, pandekager, morgenmad, brunch, dessert, kage, æg, bagepulver, vaniljesukker, rørsukker, speltmel, bananerJeg plejer at holde mig til frugt, yoghurt/A38 og evt. en grovbolle med ost sådan en hverdagsmorgen, men i går fandt jeg pludselig ud af, at jeg ville bage pandekager! Jeg har for nylig set bloggen Rukiyebenli anbefale at lægge bananskiver oven på pandekagen under bagningen, og det ville jeg også prøve – så kunne jeg også udrydde de ret modne frugter i frugtskålen.

Bananpandekager
4 stk

2 æg
1 dl vand
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
lidt salt
speltmel
3 meget modne bananer

Pisk og vand sammen. Tilsæt resten af tørstofferne – melet til sidst og lidt ad gangen – indtil du har en tyktflydende dej. Put lidt smør på en pande og hæld dej på, så det fylder panden halvt ud. Skær bananerne i skiver og dæk pandekagen med dem, mens overfladen stadig er fugtig. Vend forsigtigt pandekagen og steg den, indtil bananskiverne er blevet gyldne.

Serveres med sirup til.

Note: nu er jeg normalt ikke til banan i bagværk, men disse pandekager smagte nu ret godt og mættede også en del – jeg kunne spise to. Jeg brugte en hjemmelavet ahornsirup, som jeg har fået af NYBH, og den smagte umådelig godt – mild, blid og sød uden at blive for sukret.

Og nu skal der laves frokost, for vi får snart gæster… hav en god lørdag!

21 thoughts on “Pandekager med bananskiver

 1. Hvor ser det fint ud !

  Men er det ikke lidt svært at.. vende pandekagen , når de ligger der i skiver ???

  Jeg har most bananerne når jeg har førsøgt mig med bananpandekager. Og der synes jeg dejen bliver en del mere… “levende” hihihi

  Hyggehygge
  Marianne

 2. Det ser rigtig lækkert ud Piskeris – men jeg ville nok vælge at lave dem om aftenen. Om morgenen kører jeg mere på autopiloten 🙂
  Ha' en dejlig weekend, det der er tilbage af den …

 3. Der ser godt ud, har det dog ret så ambivalent med bananer, fordi jeg synes de er så forfærdelig søde – men måske jeg alligevel skulle prøve.
  Det glæder mig at du synes om ahornsirup'en, for mig er det jo den bedste der findes i hele verden, men jeg er jo nok også lidt forudindtaget ;-D

  Mange hilsner
  Birthe

 4. Hej Kristine!
  Jeg tror ikke, de smager lige så tydeligt af banan – jeg mener, at jeg tidligere har prøvet at putte mosede bananer i pandekagedej, og det fungerede fint, men smagen var ikke nær så kraftig. Lidt pudsigt at han godt kan lide smagen men ikke konsistensen – de har dog også en speciel konsistens 🙂

 5. Madame – mange tak! Hvis jeg endelig skejer ud om morgenen – sådan madmæssigt – plejer det altid at være i weekenden, så det var ret ekstraordinært – men pludselig måtte jeg bare lige trylle noget frem i køkkenet 🙂

 6. NYBH – jeg er mest til bananer, der ikke er så modne, for de bliver hurtigt for søde og for bløbbede til mig.

  Det gør slet ikke noget at være positivt forudindtaget 😉

 7. Er helt enig med Nadia! Nu kan jeg ikke få de pandekager ud af hovedet!!! Har egentlig allerede spist morgenmad; men min kæreste er dog ikke stået op endnu – så måske man skulle overraske ham med pandekager og glemme, at man egentlig ikke selv burde spise mere 😉
  Kh. og god søndag
  Eva

 8. Pingback: Februar: Pandekager | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *