Oksespidsbryst i tomatsauce

Oksespidsbryst i tomatsauce

I går serverede jeg oksespidsbryst i tomatsauce for et vennepar, som er ret glade for kød. Jeg så det derfor som en oplagt mulighed for at bruge et økologisk oksespidsbryst, som jeg fandt på tilbud for et par måneder siden og som blot lå i fryseren og ventede på en god anledning til at blive brugt.

Det er efterhånden længe siden, at jeg har tilberedt oksespidsbryst. Vi køber stort set ikke oksekød længere, så jeg grublede lidt over, hvordan det skulle tilberedes. Da den ene gæst kommer allerede lige efter frokost, kunne det være rigtig praktisk, at det blev langtidstilberedt, så jeg fandt stegesoen frem. Og da gemalen og jeg er ved at bruge rester fra de forskellige chilisaucer, vi hyggede os med i forbindelse med chili-benspændet, så ville det være godt med en tomatbaseret ret. Ergo – oksespidsbryst i tomatsauce var et oplagt valg!

Oksespidsbryst i tomatsauce

ca. 4 personer

oksespidsbryst
salt og peber
olie eller smør til stegning
2 dåse hakkede tomater
2-3 dl vand
2 dl rødvin (kan erstattes af vin eller grøntsagsbouillon)
2 store løg, skåret i tynde både
½-1 tsk chiliflager
1 spsk røget sød paprika
2 stjerneanis
2 laurbærblade
150 g små snackpebre

OBS – hvis du bruger en stegeso af ler, så husk at den skal stå i vand en halv time inden, at du skal bruge den. Jeg har dog pt. en stegeso af metal, så det behøvede jeg ikke i denne ombæring.

Hæld olie eller en klat smør på en stor pande. Gnid kødet med salt og peber og steg det på begge sider, indtil det har en fin stegeskorpe. Hæld hakkede tomater, vand, rødvin (eller mere vand), løg, chiliflager, paprika, stjerneanis og laurbærblade i stegesoen og rør rundt. Læg dernæst det brunede kødstykke i og læg låg på. Stil stegesoen i ovnen ved 170 grader. Lad den stege i 1½ time og tag den så ud. Skær kødet i skiver (på tværs af kødfibrene, så det ikke bliver sejt) og læg dem tilbage i stegesoen. Fjern top og kernehus fra de små snackpebre, halvér dem og prop grøntsagerne i tomatsaucen. Læg låget på igen og stil stegesoen i ovnen. Giv den yderligere 170 grader.

Oksespidsbryst i tomatsauce kan serveres sammen med ris (som jeg gjorde) og kogte grønne bønner. Du kan dog sagtens kombinere den med kartoffelmos, kålsalat, bønnesalat eller kogt pasta, hvis du har lyst.

Note: Denne simreret er virkelig mør og lækker! Både stjerneanis og chili giver en lidt dybere smag til tomatsaucen, men den er ikke decideret stærk. Og kødet bliver virkelig mørt.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *