Lammegryde med kvæder

Lammegryde med kvæder

Sidste ret i oktober måneds benspænd var denne lammegryde med kvæder, som jeg fandt inspirationen til hos Alletiders Kogebog. Der indgår kvæder i opskriften, og derfor vakte den straks min interesse, for også i år har vi fået en håndfuld kvæder af en af gemalens kolleger. Det er en ret spændende frugt, som dufter skønt, men er stenhård! Nu har disse dog ligget så lang tid og modnet på et af vores fade, at det faktisk er muligt at skære i dem uden at komme til skade – og så det er på tide, at de bliver brugt.

Jeg undlod syltet ingefær, sennepspulver og kanel men brugte til gengæld mere hvidvin.

Lammegryde med kvæder

2-3 personer

350 g lammekød i tern
1 løg, hakket
1 fed presset hvidløg
½ øko-citron
lidt olie
2½ dl hvidvin
150 g kvæder
1 dl fløde
salt og cayennepeber

Riv citronen og pres den bagefter. Gem både citronskal og saft. Brun kødet i en gryde med lidt olie. Hæld citronskal og -saft over sammen med løg og hvidløg og lad det simre et par minutter, indtil løgene bliver møre. Tilsæt hvidvin og lad det simre en times tid under låg.

Skræl kvæden, fjern kernehuset og skær det i mindre stykker. Pas på – kvæder kan være ret hårde at skære i. Put kvædestykkerne i gryden og det simre videre en halv time. Tilsæt fløden og smag til med salt og cayennepeber. Lad det simre et par minutter, inden du serverer det sammen med ris og en salat.

Note: Det er måske ikke en køn ret, men den har en dejlig frisk og delikat smag. Jeg blev overrasket over, hvor meget citronen smagte igennem. Gemalen påpegede også, at fløden jo også gjorde sit til at gøre retten lækker, men for mit vedkommende var det den friske citron, der virkelig løftede denne ret.



9 thoughts on “Lammegryde med kvæder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.