Kakaokrans – med appelsin

Kakaokrans – med appelsin

Jeg fik bagt en stor kakaokrans i weekenden, hvor jeg samtidig kunne slå to fluer med ét smæk. Dels kunne jeg medbringe en kage til fødselsdagsfejring senere samme dag, og dels fik jeg testet en opskrift, jeg har haft liggende i lang tid. Den var nemlig fra bloggen Det smager lidt af fugl, som desværre ikke opdateres længere.

Jeg justerede lidt på fyldet og tilføjede revet appelsinskal, der gav den et dejligt frisk pift.

Kakaokrans

ca. 12 personer

25 g gær
2½ dl mælk
100 g smeltet smør
lidt salt
2 spsk rørsukker
ca. 7 dl hvedemel

Fyld:
100 g blødt smør
2 dl rørsukker
3 spsk kakaopulver
1 tsk kanel
1 spsk revet skal fra øko-appelsin

Smelt smørret i en gryde og rør mælken i. Hæld det derefter over en skål, hvor du rører gæren ud i væsken. Tilføj lidt salt samt rørsukker, inden du rører hvedemelet i. Ælt dejen kort, indtil den hænger sammen og lad den hvile under et fugtigt klæde i en times tid.

Drys mel på køkkenbordet og rul dejen ud i et langt rektangel. Rør fyldet sammen og smør det ud på midten af dejen (på den lange led). Fold derefter først den ene halvdel på den lange led over fyldet og derefter den anden halvdel, så du har én lang stang. Brug lidt vand til at fugte kanten a


Dejen æltes og hæver 45 min. Rulles ud til ca. 50×35 cm og fyldet stryges på og den rulles sammen og efterhæver 30 min. Luk dejem godt sammen om fyldet da det ellers flyder ud. Skal rulles sammen og så lægges på bagepladen som en “havkrans”.

Pensles med æg og bages ca. 20 min. ved 200 grader. Kakaokrans er bedst i lun udgave og samme dag, den er bagt. Den kan også sagtens fryses ned, så du har kage til en anden dag.

Note: Saftigt og sødt wienerbrød er altid godt. Kakaokrans minder en del om chokoladekrans og kringle.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.