Hjemmebagte rundstykker

Hjemmebagte rundstykker

Da jeg ledte efter inspiration til mit 1930’er-benspænd, faldt jeg over en fodnote om, at rundstykker vandt frem i det årti. Og det kunne da være hyggeligt at bage, så det har jeg gjort denne weekend.

Rundstykker er luftige og har en sprød overflade med birkes på. Hemmeligheden bag den sprøde overflade er godt med damp i ovnen, når du bager. Har du ikke en dampovn, så er der også råd for det. Læs mere i selve opskriften.

Hjemmebagte rundstykker

ca. 6 stk.

25 g gær
3 dl håndvarmt vand
1 spsk rørsukker
½ spsk salt
ca. 5½ dl hvedemel
lidt æggehvide
½ dl birkes

Hæld vandet i en stor skål og rør gæren ud i det. Tilsæt rørsukker og salt og rør det ud, inden du tilsætter hvedemelet lidt efter lidt, indtil du får en blød og smidig dej, du ælter godt igennem. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve i en times tid.

Del dejen i 5-6 stykker og form glatte rundstykker af den. Sæt dem på en bagepapirbeklædt bageplade og lad dem efterhæve i en halv time. Tænd ovnen og sæt den på 210 grader. Sæt en dyb bageplade nederst i ovnen. Pensl rundstykkerne med æggehvide og drys godt med birkes på (eller hæld birkes i en lille skål og dyp brødene i dem). Når ovnen er opvarmet, hælder du et stort glas koldt vand på den varme badeplade i ovnen, så der kommer damp. Sæt pladen med rundstykkerne i ovnen og bag dem i ca 15 minutter, indtil de er letgyldne.

Lad dem køle af og spis så dine rundstykker med koldt smør – eller hvad du nu har lyst til.

Note: Mmm! Disse rundstykker er lidt tungere og meget saftigere end de pap-rundstykker, jeg fik som barn (!). Det gør selvfølgelig ikke noget, for de kedelige brødoplevelser i min barndom gjorde faktisk, at jeg sotrt set har undgået rundstykker som voksen. Men disse hjemmebagte er altså ganske gode.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *