Yorkshire Pudding
Da jeg spiste frokost sammen med den nærmeste familie mellem jul og nytår og fik nævnt denne måneds benspænd, foreslog min svoger straks, at jeg skulle lave Yorkshire Pudding. Jeg syntes, at det var en fremragende idé men mente, at det havde jeg lavet før i forbindelse med mit engelske benspænd.
Jeg tog fejl. Fik muligvis tænkt på Toad in a Hole, men jeg har i hvert fald ikke lavet Yorkshire Pudding, så det fik vi selvfølgelig tidligere på ugen.
Yorkshire Pudding er små luftige brød lavet på hvedemel, æg og enten mælk eller vand. De serveres enten som forret med en løgsauce til eller som tilbehør til en steg (typisk oksesteg). Og naturligvis med masser af sauce til, for brødenes primære funktion er at suge masser af sauce til sig! Et meget nobelt formål må man sige.
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra DR, som jeg justerede lidt på.
Yorkshire Pudding
12 stk – nok til 3-4 personer
3 æg
2½ dl hvedemel
1½ dl mælk
½ tsk salt
rapsolie til at smøre formene
Sæt ovnen på 200 grader og sæt metalmuffinformene ind. Pisk ingredienserne til dejen sammen.
Når ovnen er varmet op, og formene er glohede, pensler du dem grundigt med olie. Sæt formen i ovnen igen et par minutter, til olien er varm. Fordel dejen i de tolv metalforme og sæt dem ind i ovnen igen. Lad dem bage i ca. 20 minutter (lad være med at åbne ovnen undervejs), inden de er puffet op og gyldne.
Servér din Yorkshire Pudding med kalveculotte, kogte grønne bønner og selvfølgelig masser af sauce!
Note: Det er en ret sjov form for tilbehør, men jeg syntes, at de små brød passede fint til maden – og selvom jeg er vant til kartofler. Sidstnævnte serverer man i øvrigt også ind imellem til retten, men jeg syntes, at der var rigelig med kulhydrater i brødene og mente, at brødene og bønnerne ville mætte rigeligt.