Græskar-omelet

Her til aften fik vi græskar-omelet, for jeg bagte et hokkaido græskar i weekenden, da jeg bagte boller og ville udnytte, at ovnen alligevel var tændt. Det er et af mine yndlings-madlavningstricks – at preppe nogle råvarer i weekenden, som jeg kan bruge til at gøre madlavningen i hverdagene lidt hurtigere.
Jeg brugte selvfølgelig hot røget paprika til at krydre retten med, nu hvor jeg har paprika-benspænd, og så fik omeletten også et skud chilisauce til sidst for at give lidt modspil til det søde græskar.
Græskar-omelet
2 stk.
7-8 mellemstore æg
½ dl mælk
salt og peber
smør til stegning
1½ dl fintreven ost – gerne Vesterhavsost eller Primadonna
150-200 g svampe
ca. et kvart mellemstort hokkaido græskar*
1 tsk hot røget paprika
*gerne bagt på forhånd – alternativt skær det i mindre stykker og steg stykkerne møre i smør ved lav eller mediumvarme, inden du laver omeletterne.
Start med at rense svampene og skære dem i skiver. Smelt smør på en slip-let pande (eller bare en, der er meget glat) og hæld svampene på. Drys lidt salt over og steg dem ved mediumvarme, indtil de bliver møre. Hæld dem over i en skål.
Smelt lidt mere smør på panden. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål og hæld halvdelen på panden. Skru ned for varmen, så den er lige under medium. Lad være med at røre panden og dens indhold – nu skal omeletten bare bage/stege stille og roligt. Når overfladen er tæt på at stivne, drysser du halvdelen af osten ud over den. Løsn kanterne let med en paletkniv og lad din omelet glide over på en stor tallerken. Tilbered den anden omelet på samme måde.
Når den anden omelet er stegt, smelter du lidt mere smør på panden. Tilsæt paprika og græskarstykker og rør godt rundt. Steg det, inden til græskarstykkerne er gennemvarme.
Fordel halvdelen af de stegte svampe og græskarstykker på den ene halvdel af en omelet. Fold den anden halvdel af omeletten over og pynt din græskar-omelet med lidt stærk chilisauce. Gør det samme med en anden omelet og servér dem med det samme.
Note: Det er ikke sidste gang, at jeg laver græskar-omelet! Og da slet ikke, når der også er paprika og chili til! Kan du ikke lide svampe, så kan du blot udelade dem, men jeg kan godt lide, at de giver lidt flere nuancer til smagen.