BBQ broccoli

BBQ broccoli

BBQ broccoli er beviset på, at det ikke kun er kød, der kan kombineres med en god BBQ-sauce. Og er du en af dem, der trænger til nye måder at bruge vintergrøntsagerne på, så er denne opskrift måske noget for dig.

Jeg har selvfølgelig valgt at lave BBQ broccoli i anledning af månedens paprika-benspænd, men også fordi jeg altid er på udkig efter nye, spændende måder at tilberede grøntsager på. Især her om vinteren, hvor man ind imellem godt kan blive lidt træt af kål og rodfrugter. Og jo, jeg kan selvfølgelig stadig købe tomater og salater i supermarkedet, men jeg prøver at spise efter sæson (også af hensyn til klimaet), og sommergrøntsager smager komplet intetsigende på denne årstid.

Denne ret kan både tilberedes på grill eller i ovnen. Det giver lidt lidt ekstra, hvis du finder grillen frem, og det var jeg også selv lige ved at gøre – meeeen de to grader udenfor var alligevel lidt for køligt, selvom solen skinnede. Så det blev i ovnen denne gang.

BBQ broccoli

2-3 personer

½ mellemstort broccoli
0,75 dl olivenolie
1 spsk honning
1½ spsk sød paprika
½ spsk røget hot paprika
lidt salt og peber

Skyl broccolien og del den i buketter, som du skærer igennem. Det er vigtigt, at de har nogenlunde samme tykkelse/højde, når de skal bages i ovnen. Læg dem i en skål.

Pisk resten af ingredienserne sammen og hæld det over broccolistykkerne. Vend dem grundigt, så marinaden bliver fordelt. Læg broccolistykkerne på en bagepapirbeklædt bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter, indtil de er møre (de må gerne have lidt bid/fasthed).

Note: BBQ broccoli er en let metode til at lave lækker vegetarmad. Du kan sagtens spise dem sammen med kogte ris og en dressing, men i dette tilfælde var de nu tænkt som tilbehør til en grillet kylling.



2 thoughts on “BBQ broccoli”

  • Fuldstændig fordomsfri så undrer jeg mig hvert år over, alle de madskribenter der klager over kål og rodfrugter om vinteren. Personligt synes jeg sommerens grøntsager er mindre interessante, ja det er fantastisk maj-juni hvor vi har asparges, men resten… måske et kommende benspænd

    • Jeg ærgrer mig også, at der stadig er mange, der ikke kan se alle de skønne retter, som kål og rodfrugter kan bruges til. Eftersom jeg forsøger at købe så sæsonbetonet som muligt, så ender jeg altid med at savne rodfrugter og kål i slutningen af sommeren samt sommergrøntsager i slutningen af vinteren. Og selvom det er en lille smule selvpineri, så kan jeg også godt lide at glæde mig til, når en ny sæson starter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *