Friturestegt is

friturestegt is, friteret is, is, vaniljeis, rasp, rapsolie, æg, hvedemelFriturestegt is var den sidste benspændsret, jeg nåede at lave i marts måned. Jeg havde et par retter mere på tegnebrættet, der desværre ikke blev til noget denne gang, da jeg ikke kunne skaffe ingredienserne. Men mon ikke, jeg så blot prøver dem senere i år?

Friturestegt is er en sjov og anderledes måde at servere is på – lidt ligesom indbagt is. Det kræver en ret kompakt is, så hvis du laver isen selv, vil jeg foreslå dig, at du laver en is, der ikke er alt for tung på sukker, sirup eller kondenseret mælk, da det gør isen blødere. Jeg kan for eksempel anbefale at lave en helt almindelig vaniljeis eller en jordbæris.

Det er selvfølgelig en dessert, der skal serveres med det samme, og isen skal da heller ikke have særlig lang tid i olien.

Friturestegt is
2 personer

2 kugler is
1 æg
½-1 dl hvedemel
1 æg, pisket
1 dl grov rasp
evt. en tsk kanel
0,5-0,75 dl rapsolie

Form to kugler is. Hvis isen fortsat er ret hård på dette tidspunkt, kan du vende dem med det samme i mel. Vend dem derefter først i æg og dernæst i rasp. Læg iskuglerne i en plastbøtte og sæt den i fryseren et par timer.

Varm olien op i en lille kasserolle. Tjek om den er varm nok ved at stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik ned i olien. Når det begynder at boble omkring træet, er olien klar. Put en iskugle i olien og steg den i 10-15 sekunder – ikke mere, da isen hurtigt vil begynde at smelte under rasp-laget. Fisk iskuglen op og læg den i en skål. Hæld evt. lidt flydende chokolade over og servér den med det samme.

Note: Friturestegt is er en syndig sag, så jeg vil anbefale, at du kun serverer én iskugle per person. Hvis det er en forholdsvis hård is, du bruger, så når den ikke at smelte særlig meget, inden du serverer den, og derfor får du et sprødt lag, lidt smeltet is, der fungerer som creme og til sidst den kolde is.

2 thoughts on “Friturestegt is

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *