Dadelkage med appelsin

Dadelkage med appelsin

Jeg havde glemt, at jeg havde en opskrift på glutenfri kage liggende, da jeg faldt over en spændende opskrift på dadelkage blandt mine gamle bogmærker på computeren. Det var en glimrende mulighed for at bruge de sidste dadler fra vinteren – samt lidt tørrede abrikoser, som også trængte til at blive brugt. Opskriften har jeg fra Madames Huskeblog, men jeg erstattede som sagt nogle af dadlerne med abrikoser samt justerede et par af de andre ingredienser. Jeg udelod også kanel (men vil bruge det, hvis jeg bagte denne kage om vinteren).

Hvis du leder efter flere spændende kager uden gluten, så prøv denne chokolade-kakaokage.

Dadelkage med appelsin

6-8 personer

300 g dadler (uden sten)
100 g tørrede abrikoser
200 g mandler
½ dl rapsolie
Fintrevet skal og saft af en øko-appelsin
1 tsk vaniljepulver
En lille knivspids havsalt
6 æg

Hæld dadler, abrikoser, mandler, olie, appelsinsaft og –skal, vanilje og salt in blender og kør det, til du har en jævn masse. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis massen er svær at blende. Tilsæt æggene et efter et, mens du blender. Vip dejen over i et lille smurt fad og bag kagen i 40-45 minutter ved 160 grader. Lad din dadelkage køle af, inden du serverer den.

Note: Dejlig saftig dadelkage med fin sødme og tydelig smag af appelsin!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *