ribskage, ribs, marcipan, rørsukker, smør, æg, skumfiduser, hvedemel, vanilje,

Når man går på sommerferie, så er det en god idé at have lidt lækkert med til kollegerne (… det synes de i hvert fald), så jeg lavede en ribskage med skumfidusskum! Ikke alene kunne jeg få brugt nogle af de skønne ribs, vi lige havde plukket i haven – jeg kunne også eksperimentere ved at kombinere to forskellige opskrifter, jeg havde kigget på. Hos Twin Food havde jeg set en sommerkage med marcipanbund, og her brugte jeg marcipanbunden men tilføjede ribssyltetøj og toppede den derefter med en skumfidusskum, jeg havde set hos Cupcake Chronicles. Jeg ændrede dog på metoden på sidstnævnte.

Ribskage med skumfidusskum
6-8 personer

75 rørsukker
1 æg
100 g revet marcipan
75 g hvedemel
Et knips salt
½ tsk vaniljepulver

Ribssyltetøj:
2 dl ribs
½ dl rørsukker

Skumfidusskum:
1 æggehvide
60 g rørsukker
Lidt vaniljepulver
12 store skumfiduser
2-3 spsk vand

 Pisk æg og rørsukker til en luftig masse og pisk så marcipan, hvedemel, salt og vaniljepulver i, så det bliver en jævn og cremet masse. Fordel det i et bagepapirbeklædt fad på ca. 15 x 20 cm og bag det ved 180 grader i ca. 20 minutter, indtil overfladen bliver letgylden.

Mens kagen bager, koger du ribs og rørsukker i ca. 5 minutter, inden du lader det afkøle.

Tag den bagte marcipanbund ud af ovnen og lad den afkøle.

Når syltetøj og bund er afkølet, laver du skumfidusskummet. Pisk æg og rørsukker i 6-8 minutter, indtil sukkeret er opløst, og massen er cremet. Hak skumfiduserne og put dem i en lille gryde sammen med to spsk vand. Varm det langsomt op og rør godt rundt, mens skumfiduserne smelter. Når de er smeltede, pisker du massen i æggehvideskummet sammen vaniljepulveret. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis du ikke synes, at skummet er cremet nok.

Fordel ribssyltetøjet ud over marcipanbunden – gem en spsk – og fordel dernæst skummet ud over det. Tag det sidste ribssyltetøj og fordel i små klatter ud over skummet. Træk en ske rundt i skummet, så ribssyltetøjet laver røde snirkler.

Servér din ribskage med det samme eller stil den køligt, indtil den skal serveres.

Note: Mine kolleger var heldigvis godt tilfredse med min ribskage, men nu vidste jeg også, at en af dem elsker marcipan, og en anden er ret vild med skumfiduser. Den letsyrlige ribssyltetøj sørgede i øvrigt for at give lidt modspil til den søde marcipan samt skumfidusskum, men selvom kagen ser ret uskyldig ud, så mætter den godt!