Cthulhu kage

Cthulhu kage

Denne Cthulhu kage havde jeg med til nytårsaften. Min vennekreds består nemlig i høj grad af rollespillere, og det var blevet besluttet, at årets tema skulle være Cthulhu. Jeg øjnede straks muligheden for at lave en sjov dessert, og det blev denne… øhm… indbydende Cthulhu kage.

Er den svær at lave? Egentlig ikke, men det tager selvfølgelig noget tid at lave tentaklerne.

Selve kagen er en dobbelt portion af denne chokolade- og peanutbutterkage – dog uden portvin og bacon (!). Den blev bagt dagen før og lagt sammen, inden den røg i køleskabet for at trække.

Tentaklerne forberedte jeg aftenen før. De er lavet af fondant. Du kan naturligvis købe hvid fondant og selv farve den. Jeg så dog et tilbud på farvet fondant, så jeg købte to pakker lyslilla samt en pakke råhvid. Jeg tror, jeg brugte ca. 350 g lyslilla fondant og 100 g råhvid fondant.

Tentaklerne blev rullet ud, så jeg havde fire lange og fire små. De små skulle være så korte, at de ville kunne stå lige op i luften, mens de lange skulle slange sig henover kagens overflade. Det var derfor også vigtigt, at de korte tentakler var stive, så de fik lov til at tørre natten over på et spækbræt, mens de lange tentakler blev lagt i en lufttæt boks, så de fortsat var bløde og smidige dagen efter.

sådan laver du tentakler, fondanttentakler, tentakler af fondant, tentakler til Cthulhu kage, Cthulhu-tentakler

Sugekopperne blev lavet ved at trykke små og store kugler fondant ud. Til de store brugte jeg et sugerør til at udstikke midten, mens jeg brugte en lille tyl til de små sugekopper. De blev limet på tentaklerne ved at pensle den ene side med lidt vand.

Undervejs besluttede jeg mig for at male tentaklerne med fondantfarve, så de fik en lidt støvet mørkegrøn farve (den eneste grønne fondant, der var i butikken, var panggrøn, og den var jeg ikke interesseret i). Jeg brugte en lille pensel, og så blandede jeg lidt mørkegrøn fondantfarve med vand, så det var lidt ligesom at male med akvarelfarve.

Chokoladekagen blev drysset med lidt spiseligt sølvglimmer, fordi – well, nytår!

Da jeg skulle samle min Cthulhu kage, brugte jeg fire tandstikkere til at fæstne de korte tentakler. Jeg brugte derudover en kniv til at skære fire små huller i kagens overflade, hvor jeg kunne stikke den tykke ende af de lange tentakler ned i.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *