Cheddar sticks

Cheddar sticks er noget nær den perfekte snack for dig, der elsker ost. Især smeltet ost. De består af cheddar, der er skåret i tykke pinde og vendt i krydret hvedemel, pisket æg samt rasp (enten almindelig rasp eller pankorasp).
Hvis du kender mozzarella sticks, så minder denne udgave meget om dem – bare med cheddar i stedet for mozzarella.
Jeg krydrede naturligvis melet med to slags paprika, da det var den sidste benspændsret i paprika-temaet, men du kan også tilføje lidt cayennepeber eller hvidløgspulver.
Cheddar sticks
4 stk.
ca. 100 g fast cheddar
1 æg, pisket
1 dl hvedemel
1-1½ tsk sød paprika
½ tsk hot røget paprika
½ tsk salt
1-1½ dl rasp
Derudover:
ca. ½ l rapsolie
Skær osten i 1 cm brede stænger. Rør mel, de to slags paprika samt salt sammen i en skål, pisk ægget i en anden skål og hæld raspen ud i en tredje skål. Vend nu ostestykkerne først i mel, så i æg, så i mel igen, en gang mere i æg og til sidst i rasp.
Læg dem på et stykke bagepapir og sæt dem i køleskabet, mens du varmer olien op.
Hæld olien i en lille kasserolle og varm den op. Den er klar, når du kan stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik i olien, og det bobler omkring den. Læg to cheddar sticks i og giv dem 40-60 sekunder, indtil de er ret gyldne. Læg dem på et stykke køkkenrulle og steg de to andre sticks på samme måde.
Servér dine cheddar sticks med det samme og gerne med noget dyppelse. Det må gerne være noget krydret såsom chilisauce eller kraftig salsa.
Note: Skønne sprøde ostestænger! Jeg synes, at de to slags paprika gav en fin smag til disse cheddar sticks, og så kan man altid servere en kraftig chilisauce til, hvis man gerne vil have lidt mere kant til smagen.