Cappuccino-pannacotta

Cappuccino-pannacotta

Mit piskeris-benspænd indbyder i den grad til at bruge fløde, så i sidste uge fremtryllede jeg denne lille lækre cappuccino-pannacotta. Den er hurtig og let at lave, og skal den helst laves i god tid inden, at gæsterne kommer. Men så kan den mere eller mindre også serveres lige snart, der er brug for det.

Inspirationen har jeg fra et gammelt Spis Bedre-magasin, hvor jeg så en pannacotta med kaffe og kokos. Jeg justerede dog lidt på målene og undlod vanilje og kokosmel, ligesom jeg toppede desserten med blødt flødeskum og kakaopulver, så det i højere grad kom til at ligne en cappuccino.

Cappuccino-pannacotta

2 personer

½ blad husblas
1½ dl fløde
½ dl mørk farin
½ spsk kaffepulver
½ dl fløde
lidt kakaopulver

Læg husblassen i blød i koldt vand i fem minutter. Hæld fløde, farin og kaffepulver i en lille kasserolle og varm det langsomt op. Når det er meget varmt – men inden det når kogepunktet – hælder du vandet fra husblassen og putter det i den varme fløde. Rør godt rundt. Lad det køle lidt af, inden du fordeler den varme væske i to dessertglas. Stil dem på køl i mindst seks timer.

Pisk den halve dl fløde til blødt flødeskum (så det stadig er lidt flydende) og fordel det over de to glas med cappuccino-pannacotta. Dekorér med lidt kakaopulver og servér dem med det samme.

Note: Fløjlsblød cappuccino-pannacotta, der smelter på tungen. Den er så blød, at den næsten skvulper i glasset, men det synes jeg kun forstærker cappuccino-indtrykket. Hvis du ønsker ekstra kaffebitterhed, så kan du udskifte kakaopulveret med lidt kaffepulver.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.