Burgerboller uden mel
Da jeg lavede pulled duck sidste weekend, måtte jeg naturligvis også bage nogle burgerboller uden mel. I forbindelse med mit detox-benspænd forsøger jeg undgå blandt andet hvedemel i nogle uger, så jeg måtte finde på et alternativ.
Jeg tog udgangspunkt i opskriften på LCHF-brød bagt i mikroovn, men lavede nogle ændringer. Jeg tilføjede blandt andet lidt mandelmel for at undgå, at loppefrøskallerne kom til at dominere bollernes smag. Bagefter tænkte jeg, at bollerne egentlig kom til at være en lidt mere simpel udgave af de mikroovnsboller, jeg bagte sidste efterår.
Burgerboller uden mel
2 stk.
2 æg
2 spsk olivenolie
1 spsk loppefrøskaller
7 spsk sesamfrø
½ dl fintmalet mandelmel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
Pisk æg og olivenolie sammen. Blend sesamfrøene til fint sesammel – jeg brugte blot en minihakker. Den lavede jeg også mandelmelet i bagefter. Rør sesammel og mandelmel i æggeblandingen sammen med bagepulver, loppefrøskaller samt salt. Lad dejen hvile et par minutter, så loppefrøskallerne kan suge væde til sig, og det bliver lettere at forme to flade burgerboller. Læg et stykke bagepapir på en stor tallerken og sæt burgerbollerne på det. Sæt derefter tallerkenen i mikroovnen og bag burgerbollerne i 1½-2 minutter ved 900 W. Tag dem ud og lad dem køle lidt af, inden du flækker dem og fylder dem.
Jeg fyldte dem med pulled duck og lidt forskellige grøntsager samt Hellmann’s mayonnaise, men du kan naturligvis fylde disse burgerboller uden mel med lige, hvad du har lyst til. Du kan få inspiration til fyldet ved at kigge i mine andre indlæg om burgere.
Note: Jeg synes, at burgerbollerne er et fint og hurtigt alternativ til boller lavet på hvedemel. De bliver aldrig helt så gode, men skal du bruge burgerboller uden mel – eller har du bare virkelig hurtigt brug for en bolle til morgenmad – så er dette en glimrende løsning.