Boller med blommer

Jeg har bagt boller med blommer, for det er mit nye trick til at få brugt de frosne blommer fra efterårets høst. Vi har et blommetræ, der hvert år går amok i at producere frugter, og selvom vi fjerner mange i det tidlige stadie (så dem, der modner, faktisk bliver store og smagfulde), så får vi alligevel flere hundrede. Vi giver også en del til naboer og familie, og alligevel får vi som regel adskillelige poser i fryseren.
Men jeg tænkte, at jeg da kunne bruge samme trick som når vi har mange æbler, hvor jeg ind imellem bager æbleboller. Det gælder kort sagt om at findele frugten og røre den i en bolledej.
I dette tilfælde varmede jeg de frosne blommer op med lidt sukker i en gryde, kogte det i nogle minutter, indtil de blev cremede og derefter kølede frugtmassen ned, til det blev håndvarmt. Det kunne dog også være interessant at prøve at putte friske blommer i en blommedej på et tidspunkt – men det bliver så først relevant til august 🙂
Boller med blommer
9 stk.
400 g frosne blommer
1 dl rørsukker
25 g gær
1 dl håndvarmt vand
1 spsk salt
ca. 10 dl hvedemel
Hæld blommerne i en gryde sammen med rørsukker og varm det langsomt op. Lad det koge i nogle minutter, indtil blommerne er møre og splattede. Tag gryden af og hæld indholdet i en stor skål. Lad det køle af, indtil det er håndvarmt. Du kan vælge at blende det, men med Victoria-blommer behøver man det ikke, da de bliver til grød blot af at blive kogt.
Rør vand og gær sammen og pisk det grundigt i blommemassen. Rør salt i og tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen grundigt og lad den hæve under et rent viskestykke i en times tid.
Form boller og sæt dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Lad dem efterhæve i 20 minutter, inden du bager dem i ca. 20 minutter ved 200 grader.
Boller med blommer har en let sød smag og er derfor særdeles velegnede til morgenmad.
Note: Det er ret let at bage boller med blommer, og det er en fin måde at variere bagningen og samtidig få brugt de blommer, du ikke lige får brugt til blommemarmelade eller blommekager.