Biscotti med Amaretto

Biscotti med Amaretto

Første gang, jeg bagte biscotti med Amaretto, var tilbage i 2011 i forbindelse med mit italienske benspænd. Her indgik opskriften i et længere blogindlæg sammen med to andre italienske småkager, men jeg synes, at denne her fortjener sit eget indlæg.

Jeg skelede til en opskrift fra ‘Kager der smager’, men ændrede på mængden af vanilje og bagepulver, undlod appelsinskal samt øgede mængden af Admaretto.

Biscotti med Amaretto

ca. 30 stk

100 g mandler
250 g hvedemel
250 g rørsukker
½ tsk bagepulver
½ tsk vaniljepulver
lidt salt
2 æg
2 tsk Amaretto

Rist mandlerne på en tør pande ved høj varme – de skal kun have lidt farve, så hold godt øje med dem. Når de er klar, hælder du dem over på en tallerken og lader dem køle af. Bland mel, sukker, bagepulver, vanilje samt salt i en skål. Pisk æggene i en anden skål, lav en fordybning i midten af melblandingen og hæld æggene ned i. Ælt dejen sammen, til den er blød og ensartet. Ælt derefter mandlerne godt ind i dejen, del den i tre dele og rul hver del til en lang pølse på et meldrysset bord, så hver dejpølse er på længde med en bageplade. Læg hver dejpølse på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 15 minutter ved 190 grader i en forvarmet ovn.

Tag pladen ud af ovnen og skær dejpølserne i meget skrå skiver på ca. 1½-2 cm tykkelse. Læg skiverne tilbage på bagepladen, så de ligger med snitfladen opad, og bag dem i yderligere 8-10 minutter. Lad kagerne afkøle helt, inden du begynder at spise af dem. Skal opbevares i tætsluttende dåse.

Note: Jeg var ret vild med den ekstra mandel- og vaniljesmag, og det er helt sikkert en småkage, jeg vil bage igen på et tidspunkt. Nu er det jo lidt af en uskik at spise dem ‘rå’, da italienerne spiser dem ved at dyppe dem i en sød vin, så da vi gav en pose biscotti til svigerinden, fulgte der også en flaske med. Vi kunne desværre ikke skaffe en Vin Santo, som hører sig til, men vinhandleren havde et udmærket alternativ, og det smagte også fint sammen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.