Ingridkager

Ingridkager

Jeg nærmer mig afslutningen på 30’er-benspændet, og her har jeg blandt andet nået at bage Ingridkager. Det var ikke en småkage, jeg kendte til, før jeg så den i indholdsfortegnelsen i en kogebog, som en af bloggens læsere viste mig billeder fra.

Jeg måtte researche lidt på den og kunne se hos Vi bager gammeldags, at det er en julesmåkage. Og er der ikke noget med, at julen varer lige til påske? I hvert fald har vi haft sne de seneste dage, og det er jo (desværre) et sjældent syn ved juletid, så det var da en oplagt chance for at tage billeder af julesmåkager.

Småkagerne lægges sammen om ribsgelé, men har du ikke det på lager, kan du eventuelt eksperimentere med lidt syltetøj som fyld i stedet.

Ingridkager

ca. 10 stk.

½ dl rørsukker
2 dl hvedemel
80 g blødt smør
lidt salt

Derudover:
flormelis
ribsgelé

Rør sukker, hvedemel og salt sammen i en skål. Gnid smørret ud i det og ælt det let med fingrene, indtil du har en ensartet dej. Læg den i køleskabet i en halv time.

Drys lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud i et ca. 3 mm tykt lag. Brug en udstikker på 4 cm i diameter til at trykke små kager ud og læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Varm ovnen op til 220 grader og bag kagerne i 7-8 minutter, indtil de er letgyldne. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af, inden du – mens de stadig er lune – vender dem i flormelis. Saml dem to og to med en klat ribsgelé imellem og spis dem kort tid efter.

Note: Ingridkager er søde, sprøde og lidt syrlige (på grund af ribsgeléen) på samme tid. Gemalen omtalte dem som helt fantastisk gode, så jeg ramte åbenbart lige noget, han trængte til. Dem må jeg huske at bage igen til jul 🙂



5 thoughts on “Ingridkager”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *