Backhendl – friteret kylling

Backhendl – friteret kylling

Det er ingen hemmelighed, at østrigerne er glade for friteret mad (bare tænk på wienerschnitzel), men kender du backhendl? Det er den østrigske udgave af friteret kylling. Og det er nu ikke fordi, at den adskiller sig meget fra andre udgaver. Den har dog fået lidt citron inden fritering, og det gør nu noget godt for smagen.

Jeg har selvfølgelig prøvet backhendl i forbindelse med mit østrigske benspænd. Den kan spises sammen med dip (ligesom kyllingenuggets) eller serveres med lige præcis den salat eller den kartoffelret, som du har lyst til.

Backhendl – friteret kylling

2 personer

ca. 300 g kyllingekød – jeg brugte små kyllingebryster skåret i to stykker
saften fra ½ citron
1 æg, pisket
1 dl hvedemel
1½-2 dl rasp
salt
ca. ½ l rapsolie

Skær kyllingekødet i flere stykker – det vigtigste er, at de har nogenlunde samme størrelse, og at de ikke er for tykke, da det gør det sværere at gennemstege dem. Dryp kødet med citronsaft og vend det derefter i hvedemelet.

Varm olien op i en lille kasserolle ved mediumvarme. Olien er klar, når du kan stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik i olien, og det bobler omkring træet. Vend to af kyllingestykkerne først i æg og derefter i rasp. Læg kødet i olien og sørg for, at det bliver brunet på alle sider, indtil det er meget gyldent (det tager 7-10 minutter). Læg kødet på et par stykker køkkenrulle og drys med salt. Steg det resterende kød på samme måde.

Backhendl skal serveres, mens den er varm.

Note: Backhendl adskiller sig som sagt ikke meget fra blandt andet kyllingenuggets – men jeg synes nu, at det lille pift af citron er med til at løfte smagen og giver et fint modspil til den fede smag.

Du kan i øvrigt undlade at dryppe kyllingekødet med citron og blot servere citronen ved siden af, meen jeg synes nu, at det er bedst at bruge saften direkte i madlavningen.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *