Tomattærte med basilikum-hvidløgscreme

tomattærte, madtærte, tærte, tomater, hvedemel, ost, cheddar, æg, smør, flødeost, creme fraiche, basilikum, hvidløgJeg har lige været på forlænget weekend i sommerhus med svigerfamilien, og kunne man ønske sig bedre vejr til det, end det skønne sommervejr vi har lige nu?

Til frokosten den første dag medbragte vi en række retter – blandt andet denne tomattærte med friske tomater og basilikum-hvidløgscreme. Denne tomattærte er nærmest en krydsning mellem en tærte og en pizza, for bunden er helt flad og lægges ikke i et tærtefad men blot på en bradepande, når den bages. I modsætning til traditionelle madtærter bages fyldet til denne tomattærte ikke, men lægges oven på tærtebunden, når den er bagt og afkølet. Det gør tærten ekstra frisk og lækker her i sommervarmen.

Jeg fik inspirationen til denne tomattærte fra en opskrift i et gammelt nummer af Spis Bedre. Jeg ændrede dog lidt på dejen, ligesom jeg lavede en helt anden creme til tærten.

Tomattærte med basilikum-hvidløgstærte

6-8 personer

Tærtedej:
5 dl hvedemel
150 g koldt smør
100 g friskrevet ost – gerne cheddar
½ tsk salt
2 æg

Basilikum-hvidløgscreme:
200 g flødeost naturel
1 dl creme fraiche
2 fed hvidløg, pressede
2 spsk friskhakkede basilikumblade

Topping:
500-600 g friske tomater – gerne i forskellige farver
friske basilikumblade
lidt salt

Rør mel, salt og revet ost sammen i en skål. Skær det kolde smør i tern og vend det i melet, inden du gnider smørret ind i melet, indtil du har en grynet masse. Tilsæt æggene og saml hurtigt dejen. Sæt den i køleskabet en halv times tid. Drys mel på et bord og rul dejen ud. Læg den på en bagepapirbeklædt bageplade og bag den midt i ovnen ved 175 grade ri ca. 25 minutter. Lad tærtebunden afkøle helt.

Rør cremen sammen og fordel den ud over tærtebunden. Skær tomaterne i skiver og pynt din tomattærte med dem. Drys friske basilikumblade over og evt. lidt salt.

Note: Denne tomattærte er en frisk og dejlig madtærte, hvor du rigtig kan smage de saftige, skønne tomater, som kan købes netop nu (eller fanges i haven/drivhuset, hvis du selv dyrker tomater).

tomattærte, madtærte, tærte, tomater, hvedemel, ost, cheddar, æg, smør, flødeost, creme fraiche, basilikum, hvidløg

7 tanker om "Tomattærte med basilikum-hvidløgscreme"

    • Jeg håber, du prøver den – jeg kan rigtig godt lide kombinationen af de friske tomater og den krydrede creme 🙂

    • Det kender jeg godt – jeg spiser sjældent tærter, for jeg synes ofte, at fyldet er lidt for blødt, men her er der en god sprød bund og friske tomater, der virkelig pifter retten op 🙂

  1. Pingback: Sommersild med dild og agurk | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *