Avokadosuppe
Sidste weekend havde jeg besøg af en flok venner – herunder også Vegetarvennen – så vi fik selvfølgelig et par vegetarretter til frokost. Udover jordbærsalaten med koriander og kokos spiste vi også denne avokadosuppe, som jeg fandt inspirationen til hos La Cucina Nada. Jeg udskiftede dog nogle af ingredienserne (så det blev til en vegetarsuppe) samt skruede yderligere op for flere af smagsgiverne, og resultatet blev denne dejlige sommersuppe, som tilmed fint ros fra den mest suppeskeptiske i gruppen 🙂
Avokadosuppe
let frokostret for 4-5 personer
3 avokadoer
2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk hvedemel
8 dl grøntsagsbouillon
saften af en ½ citron
salt og peber
2½ dl havremælk
kokosolie
græskarskud eller ærteskud til pynt
Skær løgene i små tern og steg dem sammen med de pressede hvidløgsfed i lidt kokosolie i et par minutter ved mediumvarme. Pas pas, at løgene ikke bliver brune. Tilsæt melet og rør grundigt, inden du rører bouillonen i. Bring det i kog og lad det simre et par minutter. Skær avocadoerne i tern og hæld dem ned i suppen. Rør citronsaften i og lad det simre videre i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og blend indholdet – gerne med en stavblender, da det er lettest – inden du stiller gryden tilbage på komfuret. Rør havremælken i. Varm din avokadosuppe op og tilsæt eventuelt lidt vand, hvis du synes, at suppen er for tyk, og smag til med salt og peber samt evt. mere citronsaft.
Avokadosuppe kan serveres kold eller varm med lidt friske spirer eller skud oven på samt med en skive friskbagt brød.
Note: Avokadosuppe er en smuk og cremet suppe, som har et fint touch af avokado i smagen. Jeg havde egentlig planer om at servere min avokadosuppe kold, men det endte med en lun udgave, og det kom jeg ikke til at fortryde – det passede fint som frokostret på en varm sommerdag.
Det lyder superlækkert – jeg har aldrig før hørt om avokadosuppe 🙂
Jeg studsede også, første gang jeg stødte på det, men jeg kan varmt anbefale det – suppen er virkelig lækker, uanset om man bruger den som forret eller frokostret 🙂