Saftigt spinatbrød

spinatbrød, brød, spinat, gær, havregryn, hvedemel, fuldkornshvedemel, creme fraicheI weekenden var det tid til at bage lidt igen, og det blev til dette saftige spinatbrød, da jeg havde brug for et brød til sandwiches. Af samme grund valgte jeg at lave et fladt, bredt spinatbrød, hvor jeg holdt lidt igen med melet – så var jeg nemlig også sikker på, at det ville blive dejligt saftigt.

Saftigt spinatbrød

25 g gær
2 dl creme fraiche
3 dl lunkent vand
½ spsk salt
3 dl havregryn
1 dl fuldkornshvedemel
300 g frossen spinat, optøet
7½ dl hvedemel

Rør creme fraiche og vand sammen i en skål og rør gæren ud i den. Rør dernæst salt, havregryn og fuldkornshvedemel i. Rør den optøede spinat og rør til sidst ca. 6½ hvedemel i dejen, indtil den samler sig. Dejen vil stadig være forholdsvis klæbrig. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Drys det resterende mel ud over dejen og dine fingre og tag forsigtigt dejen ud af skålen. Læg den over på en bagepapirbeklædt bageplade og form den til et bredt, fladt brød. Lad den efterhæve et kvarters tid, inden du bager dit spinatbrød ved 210 grader i ca. 25 minutter.

Det flade spinatbrød er perfekt til sandwiches men kan også bruges som tilbehør til supper eller grillmad.

Note: Et dejligt saftigt, grønt spinatbrød. Jeg elsker, at brødet er så fugtigt og lækkert – også dagen efter, at det er bagt. Her er spinaten god til at holde på fugtigheden.

En tanke om "Saftigt spinatbrød"

  1. Pingback: Lammefrikadeller med krydderier - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *