Pasta med græskar, chili og salvie

pasta med græskar, chili, salvie, løg, ostJeg har lavet alt for få retter med græskar dette efterår, så for nylig lavede jeg en omgang pasta med græskar, chili og salvie. Så kunne jeg dels bruge noget af den græskarpuré, jeg blendede i forbindelse med græskarbrødet, dels kunne jeg eksperimentere med endnu en vegetarret.

Min pasta med græskar fik et godt skud chili – her i form af små chilier fra urtebedet, som har forsynet os med en masse små lækre og halvstærke chilier denne sommer. Urtebedet donerede også nogle salvieblade, som jeg friterede, inden de både blev brugt som smagsgiver og pynt til vegetarretten.

Pasta med græskar, chili og salvie
2 personer

400-450 g hokkaido græskar
3 små semistærke chilier eller 1 tsk stærk chili
olie til stegning
1 løg, skåret i små tern
1 dl friskrevet hård ost – for eksempel Thybo eller Vesterhavsost
salt og peber
10-12 salvieblade

Desuden: friskkogt pasta til to personer (jeg brugt sort linguini, men du kan også bruge andre pastatyper)

Skyl græskarret og skær det i tern. Du skal bruge 400-450 g (og du behøver ikke at skrælle det). Kog græskarternene møre i vand og blend dem derefter til en lind puré (tilsæt lidt af kogevandet, indtil du får en cremet og lind puré). Finthak chilierne. Varm lidt olie op på en pande og svits chilier og løg ved mediumvarme, indtil løgternene er møre. Tilsæt græskarpureen og varm den op, indtil den bobler. Rør osten i og smag til med salt og peber. Hæld pandens indhold i den friskkogte pasta og vend det godt. Fordel din pasta med græskar i to skåle.

Hæld olie i en lille pande, indtil det ½ cm dybt. Varm det op og fritér derefter salviebladene i det i 5-10 sekunder, indtil de er sprøde. Lad dem dryppe af et kort øjeblik på køkkenrulle, inden du fordeler bladene over pastaskålene. Servér med det samme.

Note: Smuk og efterårsagtig vegetarret. Pasta med græskar har en del sødme på grund af græskarret, men chilien er tilpas kraftig til at holde sødmen i skak, og de sprøde salvieblade giver lige det sidste pift til smagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *