Kylling og rodfrugter i römertopf

Nu er det ikke nyt at lave kylling i römertopf – det har jeg gjort før – men denne gang var det en lidt anden udgave, hvor jeg fik brugt resterne af de rodfrugter, jeg havde på lager. Jeg havde fundet en økokylling frem fra fryseren – de sidste par måneder har jeg hamstret, hver gang de har været på tilbud i supermarkederne, så nu var det efterhånden på tide at få brugt lidt af lageret.

Kylling og rodfrugter i römertopf
4 personer

1 økokylling 1,3 kg
3-4 gulerødder, skrællede
3-4 pastinakker, skrællede
6-8 fed hvidløg
1 pilsner
timian og laurbærblade
salt
olie

spidskål

Sæt römertopfen i blød i koldt vand i ti minutter. Gnub kyllingen grundigt med salt. Skær grøntsagerne i grove stykker og læg dem i bunden af römertopfen. Pil hvidløgene og læg dem i römertopfen. Hæld pilsneren over og tilsæt lidt timian samt et par laurbærblade. Læg kyllingen oven på og pres den lidt med i fadet. Læg låget på og sæt den i en kold ovn. Skru temperaturen op på 200 grader og lad den stege i 2 timer uden at kigge til den.

Tag låget af og pensl kyllingen med rapsolie. Drys evt. en smule salt på og lad kyllingen stege et kvarters tid uden låg på. Fintsnit spidskål, kram det godt og vend de tilberedte grøntsager og hvidløg i kålen. Servér kylling og grøntsager sammen.

Note: Kyllingen bliver mør som smør af sådan en behandling, og retten kan jo varieres i det uendelige alt afhængig af, hvilke grøntsager og krydderier du har på lager. Jeg fik samtidig udryddet en pilsner, vi havde i overskud fra en fest (pilsnere er den kedeligste øl i min verden), så det var en rigtig reste-ret – eller Stop Spild af Mad, som det hedder nutildags.

13 tanker om "Kylling og rodfrugter i römertopf"

  1. Mums, hvor ser det godt ud! Jeg må nok indse at jeg bliver nødt til at få gjort plads til sådan en römertorpf, der er bare lige det at jeg lige har investeret i en stor ny støbejernspande med låg. Gad vide om man kan udbygge sine køkkenskabe?? 😉

    Mange hilsner
    Birthe

    • Jep! Og jeg er ikke så god til at få den brugt om foråret og sommeren, så det er ved at være sidste chance 🙂

  2. Topf er det højtyske ord for gryde, medens potte er et ord som kommer her fra landet og siden har bredt sig til den angelsaksiske verden. Lad os bruge betegnelsen “lerpotte” (“claypot” ), alternativt “romergryde” som svenskerne kalder det.

  3. Pingback: Ugens økologiske tilbud + Madplan Uge 13 | Det er bare sundt

  4. Pingback: Kylling og rodfrugter i Rømertopf | Simone Herseth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *