Vegetarret i stegeso

Vegetarret i stegeso

Da jeg afslørede, at jeg havde tænkt mig at tilberede mad i stegeso i denne måned, spurgte gemalen, om jeg så også havde planer om at lave vegetarmad i stegesoen. Det var da en glimrende idé, så i weekenden lavede jeg denne simple vegetarret i stegeso.

Vegetarret i stegeso

3-4 personer

800 g flåede, hakkede tomater
250 g portobellosvampe, skåret i store stykker
5 fed hvidløg, pressede
1 tsk chiliflager
½ spsk sød paprika
½ spsk løgpulver
1 tsk knust sort peber
1 dåse kogte røde bønner, drænet og skyllet
1 dl rødvin
2 peberfrugter, rensede og skåret i strimler
Salt og sukker til tilsmagning

Tilbehør:
Brød med aioli eller tzatziki

Hæld alle ingredienserne i stegesoen og rør godt rundt. Stil den i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Smag til med salt og sukker og servér din vegetarret sammen med brød, hvis det skal være let – eller evt. sammen med ris eller pasta.

Note: Det er jo let at lave denne vegetarret i stegeso, men der er ikke den store forskel i forhold til hvis du laver selvsamme ret i en gryde. Der er dog den fordel, at serverer du retten sammen med brød, så kan det lunes i ovnen sammen med vegetarretten.4 thoughts on “Vegetarret i stegeso”

 • Dejlig ret, den må jeg prøve:-)
  I det hele taget skal jeg have mere gang i min stegso.
  Er din mand så mest til vegetarretter?
  Jeg vil også prøve bage dit brød.
  Hilsner og et smukt efterår:-)

  • Han er til det meste mad – heldigvis 🙂
   Men det kom sig nok af, at man ofte forbinder stegeso og simremad med kødretter, så han tænkte, det kunne være interessant at prøve noget andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *