Oktober: Mad tilberedt i stegeso

Oktober er lig med efterår, der er lig med simremad, og det kan man jo lige så godt lave i en stegeso, så det er benspændet i denne måned! En stegeso er en herlig opfindelse (og ikke kun på grund af navnet). Det er et fad eller en gryde, der bruges til langtidsstegning, og mange vil nok forbinde det med en römertopf, som er vist på billedet herover. Römertopf er dog et bestemt mærke, og jeg har sidenhen udskiftet ovenstående med en af metal og glas, da det lykkedes mig at slide römertopfen op!

Det er let og bekvemt at lave mad i en stegeso. Du sparer opvask (da det hele tilberedes i stegesoen), og når du først har snittet grøntsager og puttet evt. kød i stegesoen, så skal der bare krydderier og væde i, og så skal maden bare passe sig selv i et par timer. Du skal muligvis tjekke undervejs, om der er nok væske, men som udgangspunkt behøver du først at nærme dig køkkenet igen, når retten er ved at være færdig.

Har du nogle yndlingsretter, der tilberedes i stegeso?

Her er lidt inspiration, indtil jeg får blogget om månedens første benspændsretter:
Kylling og rodfrugter i römertopf
Oksebov i römertopf
Lårtunge i stegeso
Pulled chicken
Kleftiko – græsk simreret
Elgsteg med søde løg
Texansk søndagssteg

12 tanker om "Oktober: Mad tilberedt i stegeso"

  1. Pulled pork er jo lynhurtigt blevet en klassiker, men jeg er ikke så imponeret. Til gengæld så jeg Jamie Oliver lave chili con carne med et oksespidsbryst i en stegeso (-gryde i ovnen, men same), og det så drønlækkert ud. Jeg er helt traditionelt glad for brunet kød flankeret af bedstemorgrønt som selleri, løg, gulerod, persillerod og så en dåse tomat og noget fløde, eller bare bouillon og stegeskyen, men for nylig smed jeg et par kalkunlår i en so sammen med kartofler, selleri og gulerod plus tørret, røget skinke og det fede fra mejeriet, og det var helt himmelråbende godt (og holdt til to måltider for et par voksne og to frokoster for den ene af os).

    • Jeg har ikke selv prøvet pulled pork i stegeso – her foretrækker jeg grillen.

      Men man skal absolut ikke kimse af simreretter generelt – og slet ikke med en sjat fløde i 😉

  2. Pingback: Kylling med grøntsagsmos i stegeso - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  3. Øj, et fantastisk benspænd! Håber, du når mange opskrifter i oktober, jeg ELSKER mad i stegeso. En personlig favorit er hel kylling eller flæskesteg med løg, hvidløg, kartofler. æbler og rød peberfrugt. Det bliver altid godt. Men jeg kunne godt bruge nogle nye idéer 🙂

    • Jeg har faktisk overvejet at prøve flæskesteg i stegeso, da jeg ikke har eksperimenteret med det før. Sig til, hvis du har nogle gode tips 🙂

      I dag prøvede jeg at tilberede fisk i stegesoen – og det blev ganske fint! Opskrift følger en gang i næste uge.

  4. Pingback: Torsk i stegeso - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  5. Pingback: Hamburgerryg i stegeso - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  6. Pingback: Hvedebrød i stegeso - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  7. Pingback: Vegetarret i stegeso - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  8. Pingback: Marokkansk lam i tagine - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *