Vandmelon-bøffer

Vandmelon-bøffer

Hvad er vandmelon-bøffer?! Se, det er et lille eksperiment, jeg fik lyst til at udføre efter mit tun af vandmelon-eksperiment. Hvorfor ikke tilberede nogle store stykker vandmelon på samme måde – denne gang på stegepande – og så nyde dem på samme måde som tunbøffer?

Jeg ville se, hvordan det fungerede at tilberede vandmelon i større stykker men også om det ville blive godt, hvis man brugte en pande frem for en ovn eller grill. Og så er retten naturligvis en del af vandmelon-benspændet.

Det er bedst at bruge en vandmelon uden kerner, men du kan til nøds også bruge en almindelig vandmelon og så skære et par vandmelon-bøffer i ‘kanten’ af melonen – dvs. stykket mellem den grønne skal og den kernefyldte midte. Jeg vil også anbefale, at du får fat en god, kraftig soyasauce hos en af de asiatiske forhandlere.

Vandmelon-bøffer

2 personer

2 stykker vandmelon på 2 cm tykkelse
rapsolie til stegning
2-3 spsk kraftig soyasauce
1-2 spsk sesamolie
lidt salt og peber

Hæld lidt rapsolie på en pande og læg dine vandmelon-bøffer på den. Steg dem ved lav varme i 30-45 minutter. Husk at vende dem ind imellem, så de får en gylden stegeflade men ikke brænder på. De vil stille og roligt blive mere faste under stegningen. Tryk forsigtigt på dem for at mærke, om de er klar. De skal være forholdsvis faste men stadig give lidt efter, når man trykker på dem.

Hæld soyasauce og sesamolie ud over dem og lad dem stege i glaseringen i nogle minutter, indtil glaseringen er kogt ind. Krydr dem med salt og peber.

Servér dine vandmelon-bøffer lune sammen med kogte ris og stegte eller dampede grøntsager.

Note: Det blev til nogle ret lækre og saftige vandmelon-bøffer. De er – bortset fra udseendet – ikke specielt tunagtige, men soyaen giver vandmelonen en skøn, krydret umamismag.




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *