Rosenkål med valnødder

Rosenkål med valnødder

Jeg er blevet anbefalet rosenkål med valnødder af en bloglæser, og det er selvfølgelig i forbindelse med månedens valnødde-benspænd.

Selve anbefalingen lød på at koge rosenkålene og kombinere dem med valnødder, og her fik jeg lyst til at gå et skridt længere. Så jeg endte med at dele de små rosenkål i kvarte og stege dem i smør, inden jeg rørte soyasauce, sirup og valnødder i. Resultatet blev en skøn og lidt anderledes form for tilbehør til vintermaden. Jeg er fan!

Rosenkål med valnødder

tilbehør til to personer

250 g rosenkål
smør til stegning
½-1 dl valnødder
2 spsk soyasauce
½-1 spsk mørk sirup
peber og evt. salt

Skyl de små rosenkål, fjern beskadigede blade, skær ‘foden’ af og del kålene i kvarte. Put en gavmild klat smør på en pande og steg kålene ved lav varme, indtil de er næsten møre. Rør soyasauce og sirup og og lad det koge lidt ind. Hak valnødderne groft og vend dem i rosenkålene. Smag til med peber og eventuelt lidt salt. Servér med det samme.

Note: Denne kombination fungerer ganske godt! Nu kunne jeg ikke nære mig og måtte kombinere dem med en semikraftig soyabaseret sauce. Og det passer ret godt til de lidt fyldigere efterårs- og vinterretter.



4 thoughts on “Rosenkål med valnødder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *