Rødbeder i bønnecreme

Rødbeder i bønnecreme

Disse rødbeder i bønnecreme kom på bordet sidste weekend, da vi holdt julefrokost. For det er jo vigtigt, at julemaden ikke kun består af kød og kager – der skal også nogle lækre grøntsager på menuen!

Det er desværre ikke så tit, at vi får rødbeder her i huset, da det primært er mig, der er fan af den farverige men lidt besværlige grøntsag. Og så er det jo godt, at man kan bruge gæstebesøg som undskyl… æh anledning til at lave en ret med rødbeder! At jeg så fik lavet så mange, at der var rester i flere dage efter, var jo så bare mit held!

Jeg vil anbefale, at du får fat i den rødbede-type, der er runde. De aflange rødbeder har ofte en mere ‘jordet’ smag (som mange ikke er så begejstrede for), mens den runde sort har en mildere smag.

Jeg vil også anbefale, at du bruger gummihandsker, når du skal smutte og skære rødbederne. De farver sindssygt meget!

Rødbeder i bønnecreme

tilbehør til ca. 6 personer

700-800 g rødbeder
1 dåse kogte hvide bønner
½-1 dl vand
1-1½ tsk spidskommen
lidt sesamolie
salt og peber
½ dl boghvedekerner

Vask rødbederne og kog dem, indtil de er møre. Det tager ½-1 time afhængig af hvor store, de er. Hæld vandet fra og lad dem køle af i nogle minutter, inden du smutter skindet af dem – ligesom med mandler. Pas dog på, at du ikke får sprøjtet med rødbedesaft under arbejdet – og fjern det med det samme, hvis du kommer til at dryppe på bord, gulv eller vægge! Skær derefter rødbederne i mundrette stykker.

Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem i koldt vand. Hæld dem i en blender sammen med ½ dl vand, spidskommen samt lidt sesamolie. Blend dem og tilføj eventuelt lidt mere vand, indtil du er tilfreds med konsistensen. Smag til med salt og peber og eventuelt lidt mere sesamolie eller spidskommen.

Spred bønnecremen ud i et fad og læg rødbederne oven på.

Rist boghvedekernerne på en tør pande, indtil de begynder at tage farve. Drys dem ud over rødbederne.

Note: Denne ret med rødbeder med bønnecreme er forholdsvis mild. Hvis du gerne vil tilføje mere smag, vil jeg foreslå dig at riste og knuse nogle fennikelfrø, da de vil passe godt sammen med rødbederne.

Vil du se flere retter med rødbeder?



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *