Syrlig citrusdressing

Syrlig citrusdressing

Jeg er i gang med mit gamle-madblogs-benspænd, og her faldt jeg over en opskrift på appelsin-citron vinaigrette hos Heidis Verden under mine bookmarks. Jeg freestylede mig frem til en mere syrlig udgave, som jeg tænkte ville fungere godt sammen med fintsnittet spidskål, stegt andebryst samt søde, saltede peanuts, der blev drysset over retten. Hvis du ønsker en sødere citrusdressing, så smager du blot til med honning eller rørsukker.

Syrlig citrusdressing

saften fra 1 stor appelsin
saften fra 1½ citron
1-2 tsk hvidvinseddike
ca. 1 dl olivenolie
1 fed hvidløg, presset
½ tsk timian
½ spsk majsstivelse
salt

Rør saft, sennep, eddike, olivenolie, hvidløg og timian sammen. Pisk majsstivelse i (det er lettest, hvis du hælder lidt af saften over i en anden skål og pisker majsstivelsen i, inden du rører blandingen i resten af dressingen). Smag til med salt og eventuelt honning/rørsukker.

Note: En dejlig letsyrlig citrusdressing, som også får smag fra timian. Jeg brugte den som sagt til en salat med and, så det fede andekød fik lidt syrligt modspil. Du kan selvfølgelig udskifte timian med andre krydderier eller helt udelade det, hvis citrussmagen skal være endnu mere tydelig.

citrusdressing, salatdressing, appelsin, citron, hvidvinseddike, olivenolie, hvidløg, timian, majsstivelse
and, salat, citrusdressing, salatdressing, appelsin, citron, hvidvinseddike, olivenolie, hvidløg, timian, majsstivelse


6 thoughts on “Syrlig citrusdressing”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *