Syltet fennikel i hvidløgsolie

Syltet fennikel i hvidløgsolie

Søndagen lakker så småt mod enden, og en ny uge truer. Vi har nået en masse praktiske ting i dag – flere af dem i kategorien ‘så fik vi det endelig gjort!’ – og det er jo dejligt at kunne starte en ny uge med god samvittighed over alle de ting, man har nået i weekenden.

Jeg fandt i øvrigt ud af, hvad kattene talte om i morges. Det viste sig, at de åbenbart havde lavet en legeaftale med naboens hvide kat, for pludselig ville Leopold meget gerne ud her til aften, og da jeg kiggede ud, kunne jeg se, at nabokatten sad og ventede på terrassen. Derefter kunne gemalen og jeg fascineret kigge på, mens alle tre katte først hilste på hinanden og miavede lidt, inden de begyndte at lege tagfat. Uden at tillægge kattene alt for mange menneskelige evner og følelser, så blev jeg altså lidt rørt – det er da hyggeligt, at de har fået en legekammerat!

Et af de mange gøremål var at afprøve et par opskrifter i køkkenet. Jeg fandt en opskrift på syltet fennikel sidste gang, jeg handlede i Irma, men da jeg ikke havde rosépeber, brugte jeg almindelige peberkorn i stedet og kun halv mængde. Nu står glasset i køleskabet, og jeg må pænt vente, før jeg kan smage på det.

Syltet fennikel i hvidløgsolie

1 middelstort glas

1 fennikel
salt
2 dl hvidvin
6 fed hvidløg
2-3 dl god olivenolie
1 tsk sorte peberkorn

Snit fenniklen i fine strimler og kom dem i en gryde sammen med lidt salt, hvidvin og 2 dl vand. Lad det simre i 3-5 minutter. Sluk for komfuret og lad fenniklen afkøle i lagen. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i mindre skiver. Steg dem gyldne i olie ved svag varme. Put den afdryppede fennikel i et skoldet sylteglas og hæld hvidløgsskiver og peberkorn i. Hæld olien over, indtil den dækker fenniklen helt. Lad glasset med syltet fennikel stå i 4-5 dage, før du bruger af den.11 thoughts on “Syltet fennikel i hvidløgsolie”

 • Hej Natascha!
  Mange tak 🙂

  Jeg tror, jeg vil bruge det som tilbehør til røget laks eller måske dampet laks. Jeg er nemlig ret glad for kombinationen af laks og fennikel 🙂

  Men jeg tænker på, om ikke den vil fungere fint som tilbehør til et stykke oksemørbrad eller lignende?

 • Uhm, mums – jeg elsker grøntsager “a'la grecque”, fennikel er ingen undtagelse 🙂

  Hvor er det sødt at misserne har en legekammerat. Og ja, det kan være svært ikke at tillægge de små kræ menneskelige karaktertræk 😀

 • Det lyder meget spændende med syltet fennikel som tilbehør til kød eller fisk!
  Jeg bliver helt rørt over, at de tre katte kunne lege sammen. Det har jeg oplevet, siden vi havde killinger. For det meste er katte nogle enspændere – i hvert fald dem, jeg har haft 🙂

 • Det ser lækkert ud er ellers ikke til sådan noget syltet noget, men det her skal prøves for jeg er vild med fennikel.

  Sjovt dine katte har legeaftaler, men hvorfor ikke 😉

 • Det er altså ret facinerende at katte kan få sådan et forhold. At de ved at der sidder en derude og venter på dem – og at de alle 3 leger 🙂

  Uhm, jeg er sikker på at det vil være rigtig godt til laks….

  Mange hilsner
  Birthe

 • Klidmoster – jeg håber også på at få blandet dem i en gang pasta eller lignende – dog kun en lille mængde, for min mave er ikke særlig glad for olieret mad. Men jeg tror, det bliver godt!

  Ja, det var simpelthen så nuttet! Jeg har smilet det meste af dagen kun på grund af det, for jeg har ikke kunnet lade være med at tænke over det. Pt. er de ude igen, og jeg spekulerer på, om de leger alene 😉

 • Madame – jeg håber, det bliver lige så godt, som det ser ud! Nu står det i hvert fald og pynter i køleskabet i første omgang 😉

  Jeg kunne heller ikke stå for det! Jeg følte mig faktisk som den kedelige forælder, der kaldte ind til sengetid, da vi skulle lukke dem ind igen, og nabokatten satte sig da også straks og kiggede op med forventningsfulde øjne på stuevinduet, hvor vores katte satte sig. Manner, hvor jeg smeltede der 🙂

 • Lene – jeg har også fået øjnene op for fenniklen de seneste år – den er dejlig frisk og med en skøn anisagtig smag!

  Ja, når vi andre kan, så hvorfor ikke også dem. Dejligt at de hygger sig og ikke er kommet op at slås med de andre katte 😉

 • NYBH – ja, jeg skal også lige vænne mig til tanken, men jeg kan rigtig godt lide, at de har en legekammerat! Den er dog helt hvid, så jeg er ikkke sikker på, at den passer ind i vores 'slyngelbande' 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *