Syltede kvæder

Hvert efterår køber jeg kvæder for at bruge dem til kvædemarmelade eller kvædebrød. I år fik jeg dog lyst til at supplere det med et nyt eksperiment – nemlig syltede kvæder. Jeg fandt en opskrift hos FamilieJournal, men skruede dog op for både æblemost og krydderier.
Syltede kvæder
2 mediumstore glas
750 g kvæder – ca. 3 stk
1 dl æbleeddike
2½ dl æblemost
300 g rørsukker
1 tsk hele sennepskorn
4 kardemommekapsler
skallen af ½ økologisk citron
Vask kvæderne og del dem i 8 både. Pas på – kvæder er ofte meget hårde at skære i. Fjern kernerne. Hæld æbleeddike, æblemost, sukker og krydderier i en gryde og bring det i kog. Put kvæderne i væsken og lad dem småsimre i 35-45 minutter, indtil de er møre. Læg kvæderne i skoldede glas og fordel væsken i glassene. Stil dem på køl, indtil du skal bruge dem.
De syltede kvæder kan bruges som tilbehør til vinterretterne og passer især godt til and, svinekød og vildt.
Den æbleeddike fremhæver virkelig den skønne aromatiske smag i kvæder. Der røg lige lidt med i den marmelade jeg lavede, da jeg opdagede hvor godt det er sammen.
Det er jeg glad for at høre 🙂