Kvædebrød

Kvædebrød

kvædebrød, konfekt, kvæder, æblecidereddike, rørsukker, citroner, ingefær, kardemommekapsler, perlesukkerFredag aften gik med film og køkkenfjollerier. Jeg fik afsluttet mit andet kvædeprojekt, kvædebrød, og jeg fik syltet græskar (opskrift følger om et par dage, når det er færdigt). Desserten til i aften blev udsat til denne morgen, for jeg kunne se, at den krævede for meget opmærksomhed til, at jeg kunne kombinere det med filmkigning.

Opskriften på kvædebrød har jeg fra Camilla Plums ‘Jul’.

Kvædebrød

½ kg kvæder
½ dl æbleeddike
200 g sukker
tynd, gul skræl af en tredjedel citron
5 g frisk ingefær i tynde skiver
3 kardemommekapsler
perlesukker

Vask kvæderne fri for fnuller. Skær dem i tynde både med kernehus og det hele. Bland med resten af ingredienserne og bred det ud i en bradepande. Bag ved 150 grader, til kvæderne er helt klare i kødet, og væden er dampet ind til en tyk sirup. Vend dem nogle gange undervejs. Lad dem tørre utildækket i et par dage, og dyp så kvæderne i perlesukker. Spis som konfekt.

Note: De er søde, krydrede og lidt seje i konsistensen. Sådan lidt voksne i smagen men meget spændende!14 thoughts on “Kvædebrød”

 • uuuhm… karameliseret kvæde lyder bare lækkert! -og juice er i øjeblikket et stort hit – jeg har fået min egen karton i køleskabet – for her i min gravidrus er jeg ikke meget for at dele 🙂 Så Simon og jeg har hver sin juice – men vi skal da igang med smoothies også, kan jeg se

 • Læste godt om de der Kvædebrød på Plumps hjemme side… Da jeg skulle finde ud af hvad Kvæder er for nogle dimser..

  Se, ret konfektagtige ud..

  Hyggehygge

 • Huet i Hou – de er ret spændende! De er ikke sådan meget søde og milde i det, som juleguf ofte er – mere krydrede og 'mættende' i smagen.

  Hehe! Ja, det er også meget rart at have sin egen, så man ikke løber tør, fordi den anden i huset pludselig udrydder det! 😀

 • Jule Mig – jeg tror, jeg vil hapse en mere af dem i dag, for jeg er ret fascineret af den krydrede smag, som er noget anderledes end de 'normale' søde sager 🙂

 • Det lyder spændende, så fik du også forsvaret dit køb af bogen:)
  Jeg skal også igang med min morgensmoothie igen, for appetitten er ikke for god om morgenen og så er sån en lige tilpas…

 • MissMuffin – ja, jeg har allerede lavet to opskrifter derfra – og det bliver IKKE de sidste i år! Tror jeg skal læse videre i den i næste uge – den er simpelthen så hyggelig 🙂

 • Aaaaaaaij, solskinssmoothie. Ja, vi har da brug for lidt solskin i disse dage. ZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzz… Og så ser de altså lækre ud de kvædebrød. Uhm, you kreative woman der kaster sig nådesløs over sjove spændende interessante opskrifter. Til fryd for vores øjne. 😀

 • Frk. Bibo – ja for den da! I denne uge har jeg flere gange oplevet, at det har været mørkere, når jeg er kommet arbejde, end da jeg stod op! :-O

  And thaaank you! I'll do my bææst! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *