Skildpadderoulade

Skildpadderoulade

Elsker du de fyldte chokoladeskildpadder fra Toms, så er denne skildpadderoulade noget for dig!

Den er en videreudvikling af en af bloggens allerførste opskrifter – en skildpaddelagkage, som jeg lavede i anledning af min svigerfars fødselsdag. Han var nemlig ret glad for chokoladeskildpadder, og da han ville have haft fødselsdag tidligere på ugen, lavede jeg denne skildpadderoulade til minde om ham.

Skildpadderoulade

8 personer

Dej:
4 æg
200 g lys rørsukker
1½ dl hvedemel
½ dl kakaopulver
1 tsk bagepulver

Fyld:
10 små chokoladeskildpadder
50 g mørk chokolade, hakket
3 dl fløde*

Pynt:
1 dl fløde, piskes til skum
40-50 g mørk chokolade
4 miniskildpadder

*hvis du synes, det er irriterende ikke at kunne nøjes med at købe en 2½ dl fløde, så kan du godt vælge at gøre det. Så bliver cremelaget blot lidt tyndere.

Hak skildpadderne og hæld dem i en gryde sammen med chokolade og fløde. Varm det langsomt op, indtil chokolade og skildpadder er smeltede. Rør godt rundt og hæld det over i en skål. Læg husholdningsfilm på overfladen og sæt skålen i køleskabet til næste dag.

Pisk æg og rørsukker til en luftig masse. Pisk mel, kakaopulver og bagepulver i æggemassen. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.Sørg for at holde et par cm afstand til pladens kanter. Bag dejen ved 210 grader i 10-12 minutter. Hold godt øje med dejen, så den ikke bliver for mørk. Lad rouladedejen køle af et øjeblik, inden du vender den ud på et sukkerstrøet stykke bagepapir og dæk det med et fugtigt viskestykke. Vær endelig ikke nærig med sukkeret – det sørger for, at rouladedejen ikke hænger fast i bagepapiret. Lad rouladedejen køle af, så den er håndvarm, inden du forsigtigt trækker det øverste bagepapir af.

Tag skildpaddemassen ud af køleskabet og pisk den kort, indtil den bliver cremet. Smør den ud over dejen – hold 1-2 cm til kanten fri for creme. Rul forsigtigt din skildpadderoulade sammen og tryk den let, så cremen fordeler sig rouladen. Pak rouladen ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet nogle timer – evt. til dagen efter – så den kan sætte sig. Dermed får den både mere smag og gør det lettere at skære pæne skiver.

Pynt din skildpadderoulade inden servering. Jeg valgte at smøre et tyndt lag flødeskum på, inden jeg dryssede fintreven chokolade over samt tynde striber smeltet chokolade. Og afsluttede naturligvis med små chokoladeskildpadder. Læg gerne papir tæt omkring rouladen, når du pynter den med chokolade, så fadet/spækbrættet, den ligger på, er pænt og rent ved servering.

Note: Skildpaddecremen har en mild, sød og rund smag af de karamelfyldte padder. Den ekstra chokolade oven på giver lidt modspil med den mørke, sprøde chokolade.

chokoladeskildpadderoulade, skildpadderoulade, chokoladeroulade, roulade, kageroulade, chokolade, karamel, hvedemel, æg, rørsukker, bagepulver, fløde,


2 thoughts on “Skildpadderoulade”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *