Rispapirruller med kødsauce og grøntsager

Rispapirruller med kødsauce og grøntsager

Rispapirruller er, hvad jeg vil kalde en ‘klassisk hurtig ret’ i vores hjem, for det er en af mine yndlingsløsninger, når aftensmaden ikke må tage for lang tid. Jeg bruger gerne rejer + grøntsager – gerne med peanutsauce til – men du kan i princippet bruge al slags fyld, og derfor er det også en ret, som kan konverteres til en vegetarret. Jeg ved desværre ikke, om der er noget animalsk i det rispapir, der bruges til rispapirruller – ellers kan konceptet jo også bruges til vegansk mad. Ja, du kan tilmed bruge rispapiret til en hurtig dessert!

I denne udgave af rispapirruller har jeg brugt kødsauce, blandet salat og agurkestængler som fyld og sød chilisauce som dyppelse. Har du allerede en rest kødsauce i køleskabet, er denne ret ultrahurtig at lave, men selv når kødsaucen skal bikses sammen på stedet kan du nå det på under 30 minutter.

Rispapirruller med kødsauce og grøntsager

2 personer

200 g hakket oksekød
smør
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
lidt vand
krydderier – jeg brugte lidt garam masala, stødt chili, timian og salt
rispapir – kan købes i asiatiske butikker
1 håndfuld blandede salatblade
en tredjedel af en agurk

Smelt smørret på en pande og brun kødet. Skær imens agurken i tynde stængler. Vend tomatpureen i kødet sammen med lidt vand. Lad det simre et par minutter og smag så til med krydderierne. Sluk for varmen.

Hæld koldt vand i et fad, der er mindst tre cm høj. Læg et rispapir i og lad det passe sig selv i ca. 30 sekunder. Test om det er blevet blødt – det skal kun lige nå at blive blødt, ellers bliver det meget skrøbeligt – og læg forsigtigt rispapiret på en stor tallerken. Læg et nyt rispapir i blød, inden du vender tilbage til rispapiret på tallerkenen. Læg en smule salat, agurkestængler og kødsauce i midten af rispapiret, inden du folder to af siderne ind over fyldet og derefter ruller den sammen på den lange led. Fortsæt sådan indtil du har lavet 3-5 rispapirruller til hver person og servér derefter rullerne med sød chilisauce.

Tilberedningstid: 22 minutter (da jeg lavede seks ruller i alt).

Note: Sjovt at prøve rispapirruller med kødsauce. Nu jeg plejer at lave dem med rejer, men de fungerer som sagt med (næsten) alt slags fyld.



6 thoughts on “Rispapirruller med kødsauce og grøntsager”

  • Det lyder da som en oplagt måde at bruge sine rester på 🙂
    Forestiller mig i øvrigt dig stå med et stopur, når du skal tage tid på din madlavning, hehe.

  • Det ser indbydende ud. Hvad med at lave varm kartoffelsalat som er både en sommer- og vinterspise. (Kan også laves af kolde kartofler fra dagen før.) Det er der overraskende mange, der ikke kender, og det går godt til stegt fisk, frikadeller og stegte/kogte gode pølser. Her i huset har favoritten altid været panerede hamburgkoteletter og en grøn salat til.
    Elsebeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *