De senere år har jeg fået øjnene op for det indiske køkken, og til jul fik jeg kogebogen ‘Vores indiske køkken’, som jeg er meget glad for. De sidste par måneder har jeg dog ikke fået prøvet flere opskrifter fra den, men i dag skulle det være!

OBS – da jeg lavede denne ret, var tigerrejer stadig værd at spise. Et par år senere kom det frem, at tigerrejer/kinarejer/wannameirejer bliver pumpet med kemi, når de avles i asiatiske dambrug. Det frarådes derfor at købe dem, og jeg vil anbefale dig at bruge grønlandske rejer i stedet.

Rejer i kokoskarry og stegte tomater
4 personerrejer, kokoskarry, kokos, karry, tomater, chili, ingefær, gurkemeje

400 g store rejer – helst grønlandske
2 spsk olivenolie
1 finthakket løg
3 finthakkede fed hvidløg
2 tsk finthakket ingefær
3 kardemommekapsler
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk fennikelfrø
6 friske, røde, spanske hakkede chilier uden frø
1 stor, finthakket tomat
8-10 faste tomater uden frø, skåret i halve
3 tsk stødt gurkemeje
1½ ds. kokosmælk
1 dl vand
saften fra en halv citron
1½ tsk salt

Varm olien op i en stor pande med høje sider og steg løget i ca. 5 minutter ved god varme. Kom derefter hvidløg, ingefær, koriander, flækkede kardemommekapsler, spidskommen, fennikelfrø og chili ved, og rør rundt i yderligere 2 min. Tilsæt den finthakkede tomat og de halve tomater og rør rundt i 3 min. Tilsæt gurkemeje, rør i et minut, og tilsæt kokosmælken samt vand og salt. Lad det simre i 10 min og kom derefter rejerne i. Lad det simre i 3-5 min. og pres til sidst citronsaften ud over retten. Servér med ris.

Note: Vi er kun to, så jeg lavede halv portion af ovenstående. Desuden havde vi ikke friske chilier på lager, så jeg brugte en tsk chilipulver i stedet, og der står altså ikke koriander i ingredienslisten, selvom vejledningen henviser til det!

Jeg var ret vild med retten, men vil nok bruge friske chilier en anden gang, da kokosmælken lagde en blid og mild dæmper på smagen (og retten har en del væde, så den kan sagtens tåle, at man skærer ned på kokosmælken). Gemalen var mere forbeholden, men han er åbenbart ikke så vild med fennikelfrø og kardemommekapsler. Jeg synes nu, at det gjorde retten ekstra spændende. Servér gerne retten med noget salat til – det bliver den ekstra frisk af.