Opskrifter på varme drikke

Opskrifter på varme drikke

Kulden bider, og det er tid til at få varmen med varme drikke! Jeg har samlet en række af mine favoritter blandt opskrifterne på varme drikke, men du kan også altid gå på opdagelse i varme drikke-kategorien.

Jeg starter med de chokolade-inspirerede. Ovenstående billede er fra min opskrift på varm chokolade med Amaretto, men jeg kan også anbefale varm chokolade med kokosflødeskum og varm mækechokolade med kaffelikør.

Der findes dog også varme drikke med mælk i – men uden chokolade. Prøv for eksempel denne kaneldrik eller en simpel mælketoddy. Men jeg bliver også nødt til at fremhæve den amerikanske juleklassiker, eggnog, samt chai med kardemomme.

Og apropos juleklassikere. I Danmark er gløgg jo en af de bedste varme drikke, man kan få i december måned (og resten af vinteren – hold dig endelig ikke tilbage!). Jeg har både en opskrift på hjemmelavet rød gløgg, hvid gløgg samt gløggekstrakt.

Det er dog ikke kun i Danmark, hvor varme rødvinsdrikke er populære. Prøv gerne den tyske glühwein eller tag tidsmaskinen tilbage til middelalderen, hvor man drak lutendrank.

æblepunch, varm drink, æblecider, æbleaperitif, rørsukker, nelliker, allehånde, kanel, ingefær, hvid rom

Jeg har også lavet en del varme drikke, der er baseret på æblesaft. Prøv for eksempel:

Æbletoddy med kanel, chili og whisky

Æblepunch

Varm æblemost med rom i

appelsintoddy, appelsindrik, appelsinjuice, kanel, kanelstang, varm drik. honning

Er du ikke til æbler, kan du naturligvis også lave en appelsintoddy.

Trænger du til en ordentlig vitaminindsprøjtning, så prøv en varm bærsmoothie.

grog, varm drik, piratdrik, pirater, mørk rom, mørk farin, citroner, kanel

Og så er der også de varme drikke, der falder uden for de ovennævnte kategorier. Det gælder for eksempel for piratdrikken grog, der – selvfølgelig – indeholder en god sjat rom. Og når vi taler om rom, så kan jeg heller ikke komme uden om hot buttered rum. Er du mere til portvin, så er denne varme portvinsdrik helt sikkert noget, jeg vil lave i løbet af vinteren, og har du mod på en rigtig funky og anderledes drik – uden alkohol – så lav en lille kop indonesisk bajigur.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *